Lifestyle

Zo kun je afvallen tijdens je slaap

Zo kun je afvallen tijdens je slaap

Are you dreaming? Nee, je leest het goed! Je kunt afvallen tijdens je slaap. Dat klinkt als muziek in onze oren, maar het lijkt ook too good to be true. Niets is minder waar, lees maar snel verder! 

Tijdens het afvallen is een goede nachtrust een belangrijk onderdeel. Want als je te weinig slaapt, gaat je stofwisseling trager werken. En als je moe bent heb je minder zin om te gaan sporten en ben je sneller geneigd (slecht) te eten.

 

Sleep naked

Als je naakt gaat slapen, moet je lichaam harder werken om je warm te houden. En daarbij verbrand je calorieën. Hoe simpel kan het zijn? Bye bye pyjamas!

 

Snack before bed 

Deze had je misschien niet aan zien komen. Toch weet je vast wel dat je met een hongerig gevoel niet zo snel in slaap valt. En als je dan de volgende ochtend uitgehongerd wakker wordt, kies je al snel voor een groot (ongezond) ontbijt om je honger te stillen. Daarom is het dus handiger om voor het slapen gaan een gezonde snack te nuttigen. Denk aan bijvoorbeeld fruit of yoghurt.

 

The darker, the better

Mensen die in een donkere kamer slapen hebben twintig procent minder kans op overgewicht, dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Oxford. De reden hiervan is dat licht de aanmaak van melatonine (lichaamseigen stof) stopt. Terwijl melatonine juist zorgt voor rust en het herstellen van je lichaam.

Deel dit artikel
Back to top