Beauty

Je eigen lippenbalsem maken doe je zo

Je eigen lippenbalsem maken doe je zo

Heb jij ook last van droge lippen? Het enige wat dan fijn is om te doen, is je lippen insmeren met lippenbalsem. We know! Alleen helaas is het met lippenbalsem net zoals met haarelastiekjes… Je raakt het zo snel kwijt.  Lees daarom hier hoe je super simpel en snel jouw eigen lippenbalsem maakt.

Zelf lippenbalsem maken: dit is de easy way to go

Een vrouw kan simpelweg nooit genoeg lippenbalsem hebben. Zeker nu de koude dagen weer op komst zijn. En als je zelf lippenbalsem maken op je lijstje hebt staan, heb je maar twee dingen nodig: bijenwas en eetbare olie. Waar wacht je nog op? Dit zijn de vier stappen tot oneindig veel lippenbalsem maken.

Stap 1

Koop een blok bijenwas (hier kun je heel lang mee doen). Zorg er wel echt voor dat je bijenwas koopt die veilig is voor je huid. Dan weet je zeker dat je geïrriteerde reacties van je huid voorkomt.

Stap 2

Doe een beetje bijenwas in een kom met eetbare olie. Je kunt elke vorm olie gebruiken, als het maar eetbaar is. Dit heb je dus vast al wel in huis staan, denk aan olijfolie, cocosolie of zonnebloemolie.

Stap 3

We zijn er allemaal lichtelijk – oké... zwaar – verslaafd aan geraakt. Vooral in de winter is het heerlijk om elke vijf minuten een laagje lippenbalsem op je lippen te smeren. Verwarm de bijenwas met olie in de magnetron, de bijenwas zal dan smelten in een vloeistof.

Stap 4

Vul nu kleine potjes met het mengsel en laat het geheel afkoelen. Als je het in de koelkast zet, gaat dit een stuk sneller. Je kunt ook oude lippenbalsem sticks bewaren en als die leeg zijn goed schoonmaken, ontsmetten en vullen met je eigen gemaakte lippenbalsem.

Tip: Vind je de lippenbalsem te hard? Dan kan je de bijenwas opnieuw smelten en wat meer olie toevoegen, vind je de balsem te zacht dan kan je wat meer bijenwas toevoegen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top