Haarverzorging

5x DIY haarmaskers voor alle haartypen

5x DIY haarmaskers voor alle haartypen

Of je nu steil, krullend of golvend haar hebt, we zijn het er allemaal over eens dat je haar wassen met shampoo en conditioner soms niet genoeg is. Dus als je haar droog en broos aanvoelt of slap en futloos, hebben we hier dé oplossing voor je. En omdat wij wel geloven in roeien met de riemen die je hebt, kunnen deze do-it-yourself maskers allemaal gemaakt worden met ingrediënten die je waarschijnlijk al in de keuken hebt staan.
 

Meng de ingrediënten die bij jouw type haar staan en geef je haar de boost die het nodig heeft. 


Krullend haar 

Ingrediënten: 

- 1/4 avocado

- 1/2 banaan

- 3 eetlepels olijfolie 

- 3 eetlepels mayo 

Krullend haar heeft de neiging om snel droog te worden, dus een hydraterend masker is precies wat je haar af en toe nodig heeft. Avocado bevat een hoge dosis vitamine A en mayonaise is het perfecte ingrediënt voor het herstellen van het vochtpeil in je haar.  Breng het masker vanaf de wortels van je haar tot aan de uiteinden aan en laat het 15 minuten intrekken. Spoel het er vervolgens goed uit! 

 

Dun haar

Ingrediënten: 

- 1 theelepel baking soda 

- 2 eetlepels olijf olie 

- Halve theelepel kaneelpoeder

Dit hoofdhuidmasker zorgt ervoor dat de haarzakjes worden gestimuleerd en de bloedsomloop verhoogt om de haargroei te stimuleren. Masseer het mengsel in je haar en laat het 15 minuten intrekken! 

 

Droog haar

Ingrediënten:

- 1 theelepel olijfolie

- 1 eetlepel honing 

- 1/4 kopje yoghurt

Deze ingrediënten zijn de perfecte combinatie voor het doen herleven van droge lokken. Meng de ingrediënten goed en breng het in op vochtig haar, laat het masker 20 minuten zitten en was je haar heel goed uit. 

 

Gekleurd haar

Ingrediënten: 

- 1 eidooier

- 2 eetlepels kokosolie

- 1 eetlepel honing 

Gekleurd haar staat er bekend om dat het beschadigd en droog is. Breng dit masker aan om je gevoelige lokken te doen herleven. Laat het masker 30 minuten in je haar zitten en spoel het dan goed uit.

 

Vet haar 

Ingrediënten: 

- 60 ml appelcider azijn

- 1 uitgeknepen citroen

- 1 eetlepel honing

Als je hoofdhuid snel vet wordt, kun je het beste je haar wat minder vaak wassen met shampoo en dan wel dit masker op je haar aanbrengen. Breng het masker aan op vochtig haar. Laat het 30 minuten zitten en was het uit met shampoo en conditioner. 

 

Succes ermee!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top