Haarverzorging

3x superhandige DIY droogshampoos

3x superhandige DIY droogshampoos

Droogshampoos zijn heerlijk om het wassen van de haren even uit te stellen. Bovendien geeft het meer volume en textuur aan de lokken. Wist je dat je dit product ook zelf kunt maken? En dat met ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon in je eigen keukenkastjes hebt staan. Je leest hier wat je nodig hebt en what to do.

1. Maizena droogshampoo

Voor deze droogshampoo-variant heb je alleen maizena nodig. Besprenkel wat over de wortels van het haar, masseer het in en borstel het vervolgens zachtjes uit. De maizena zuigt de olie en vuilresten uit de lokken. Hello clean hair!

2. Havermout en bakpoeder 

Meng een kopje gemalen havermout met een beetje bakpoeder. Ook dit mengsel ontdoet het haar van vuil. Bewaar wat je over hebt in een potje zodat je het op een later moment ook weer kunt gebruiken.

3. Babypoeder 

Oké, dit ingrediënt staat waarschijnlijk niet in je keukenkast, maar wellicht wel in de badkamer. Babypoeder is ook een geniaal product om als droogshampoo te gebruiken. Je kunt het eventueel met wat bakpoeder vermengen voor een extra goede werking. 

4. Tip voor brunettes

Als je donker haar hebt, dan zit je vast niet te wachten op de witte waas die de droogshampoos achter kunnen laten. Dit kun je ondervangen door wat cocoapoeder toe te voegen. Easy does it!

Heb jij nog een handige DIY droogshampoo recept?

 

Beeld: iStock / Instagram @nulwastechelf__

Deel dit artikel
Back to top