Gezichtsverzorging

Zo maak je jouw zomerhuid klaar voor de herfst

Zo maak je jouw zomerhuid klaar voor de herfst

Let's be honest, heel lang zal de zomer niet meer duren. Daarnaast zijn de scholen weer begonnen en is iedereen een beetje zijn ritme aan het terugvinden na de vakantieperiode. Deze after Summer tijd is perfect om weer even wat liefde te stoppen in jouw skincare routine.


Of je nu zin hebt in de herfst of niet, het zit eraan te komen dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Weersverandering heeft effect op jouw huid en vraagt om de juiste aanpak. In de zomer heb je voornamelijk bescherming nodig tegen UV-stralen en warmte, terwijl in de herfst bescherming tegen regen, kou en wind noodzakelijk is. Onderneem de volgende stappen en ga de herfst lachend tegemoet met een stralend huidje.

Stap 1: Detox

In de zomer is jouw huid dikker dan normaal. Dat komt doordat de huid een extra laag heeft aangemaakt als bescherming tegen de zon (UV-straling). In de herfst hebben we deze extra laag niet meer nodig en dus is het belangrijk om de huid van deze laag te ontdoen (exfoliëren) en te zuiveren voor een schone en frisse start! Als je net zo gek bent op maskers als wij, dan word je hier heel erg blij van: L'Oréal Paris heeft sinds kort de Pure Clay maskers aan het assortiment toegevoegd. Er zijn drie varianten: een exfolierend, een detox en een zuiverend kleimasker, waarmee je kunt multimasken. Ja, je leest het goed! Breng op elke huidzone een ander masker aan, want iedere zone heeft een andere behoefte. De maskers hebben ieder een andere kleur waardoor het er ook nog eens superleuk uitziet! Play with the clays! 

Zo maak je jouw zomerhuid klaar voor de herfst

Stap 2: Boost

Waar je in de zomer een lichte crème gebruikt in verband met de warmte, heb je in de herfst een gezichtsverzorgingsproduct nodig die voedt en beschermt tegen kou, regen, wind en temperatuurwisselingen. Zorg daarom voor een geschikte crème voor jouw huid. Onze tip? Geef jezelf een boost met olie! Breng 's ochtends en 's avonds als aanvulling op jouw dagelijkse verzorging de Extraordinary Oil gezichtsolie aan.

Zo maak je jouw zomerhuid klaar voor de herfst

Stap 3: Voed

Gebruik tenslotte een goede nachtcrème als aanvulling op jouw skincare routine. Genoeg slapen is de sleutel tot een mooie huid, want terwijl jij slaapt is jouw huid zich aan het herstellen. Help het herstelproces een handje met de Extraordinary Oil nachtcrème die voor een intense voeding zorgt. Deze kun je op twee manieren gebruiken, namelijk als nachtcrème én als masker. Voor het masker breng je een dikke laag aan en laat je het de gehele nacht intrekken!

Zo maak je jouw zomerhuid klaar voor de herfst

Probeer het maar! Terwijl anderen struggelen met een trekkerige huid, rode vlekjes en zelfs scheurtjes, ga jij stralend het najaar tegemoet! Ook in herfst kun je een glow hebben, met dank aan de Extraordinary Oil ;-).

Zo maak je jouw zomerhuid klaar voor de herfst
Beeld: Instagram @lorealskin

Voor hem!

Ook de huid van onze mannen kan zo aan het einde van de zomer extra verzorging gebruiken. En wij zijn de beroerdste niet om een aantal fijne producten speciaal voor hem op het badkamerplankje te zetten, toch dames? Want van zijn zachte huid hebben wij alleen maar profijt. L'Oréal Men Expert heeft een nieuwe lijn Hydra Power, met verzorgingsproducten voor mannen met een trekkerige, droge huid door gebrek aan hydratatie. Er is een crème en een aftershave, en beide zorgen voor langdurige hydratatie en een comfortabel gevoel! Heeft jouw vriend een baard? Ook daar is een product voor, namelijk de Men Expert Hydra Energetic 3-Dagen Baard, die de baardstoppels verzacht en de huid voedt! Hij zal je dankbaar zijn... Beauty trends voor herfst en winter 2016

Ben jij klaar voor het najaar?

Deel dit artikel
Back to top