Nagellak

Als je dit voortaan eet breken je nagels niet meer af

Als je dit voortaan eet breken je nagels niet meer af

Zijn jouw nagels momenteel broos en breekbaar? De hoogste tijd voor een reddingsactie! Wist je dat je behalve een ‘nagellakdetox’ (lees: twee weken geen nagellak dragen) je nagels weer sterk kunt eten? Zet deze 8 producten voortaan op jouw menu en ze breken niet meer af.

 

1. Haver

Hele granen als haver zitten boordevol eiwitten en biotine (vitamine B8). Maar ook bruine rijst en boekweit bevatten veel van deze vitaminesoorten. Je krijgt er niet alleen sterke nagels van, maar ook stevige en glanzende lokken.
 

2. Zalm

Als je last hebt van verkleurde, donkere en broze nagels dan kan dit te wijten zijn aan een tekort aan vitamine B12. De hoogste tijd om vaker zalm te eten, deze vissoort is namelijk een grote bron van deze vitaminesoort. Daarnaast bevat het vitamine D, wat de nagelgroei bevordert. 
 

3. Eieren

Eieren zitten boordevol proteïne, vitaminen en mineralen. Kortom, alles wat je nodig hebt voor sterke en gezonde nagels!
 

4. BOSBESSEN

Bosbessen bevatten van alle vruchtsoorten een van de hoogste antioxiderende eigenschappen. Dit helpt bij het ongedaan maken van schade aan de nagels en worden ontstekingen voorkomen. 


 

5. Rood vlees

Als je een vleeseter bent; voor een flinke proteïne boost is rood vlees jouw beste vriend. Het bezit een flinke hoeveelheid ijzer, wat cruciaal is voor gezonde nagels. 
 

6. Spinazie

Donkergroene bladgroenten zitten boordevol calcium, ijzer en antioxitdanten. Perfect om jouw nagels de kracht te geven die ze nu hard nodig hebben.
 

7. Bonen

Bonen zitten vol met biotine, wat helpt bij het herstellen van breekbare nagels en ze vervolgens sterk te houden.
 

8. Bier

Deze had je vast niet zien aankomen, maar bier is ook een goed product om breekbare nagels mee te bestrijden. Deze alcoholische versnapering bevat namelijk silicium, een stofje dat broosheid tegengaat. Cheers to that!

Heb jij nog eet- /drinktips voor mooie nagels?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top