Health

Douchen in de avond maakt jou productiever!

Douchen in de avond maakt jou productiever!

Heb jij je wel eens afgevraagd wanneer het nu beter is om te douchen, in de avond of ochtend? Dan krijg je daar nu antwoord op. Nooit eerder is namelijk het effect van wanneer jij doucht onderzocht, tot nu. En wat blijkt? Douchen in de avond maakt je productiever! 

Hoe dit komt? Dat gaan we jou uitleggen. Volgens een onderzoek van socioloog Dan Ariely zijn mensen het meest productief in de eerste twee uur na het ontwaken. En wat is de meest tijdrovende bezigheid van jouw morning routine? Hoogstwaarschijnlijk douchen, haren wassen en drogen. Wanneer jij in de avond doucht, voorkom je het verspillen van deze kostbare productieve minuten. Maar in de avond douchen heeft nog een voordeel. Het werkt ontspannend; het verlaagt jouw lichaamstemperatuur en maakt jou klaar voor een goede nachtrust. En wanneer je wakker wordt, ben je productiever dan ooit! 

Maar niets moet, alles mag. Dus douch jij gewoon veel liever in de ochtend, dan moet je dat lekker blijven doen! Misschien is het een idee om het haren wassen wél in de avond te doen, zodat je jouw douchetijd inkort.

 

Douchen in de avond maakt jou productiever!
 

MEER LEZEN?
 

Zo camoufleer je jouw uitgroei in 3 seconden!

5 Beauty hacks voor tijdens het douchen

Beauty checklist: alles wat je moet doen voordat je op vakantie gaat

 

Deel dit artikel
Back to top