Health

In shape komen tijdens je ochtendroutine doe je zo

In shape komen tijdens je ochtendroutine doe je zo

’s Ochtends de wekker zetten om een uur te gaan hardlopen vóór je naar je werk gaat? NO WAY! Met deze simpele oefeningen kom je supersnel in shape, en dat gewoon tijdens je ochtendroutine. #Welike. Het is trouwens ook een bewezen feit dat hardlopen niet altijd goed voor je is. Enfin, zie hieronder de oefingen die wél gezond zijn en veel minder van je kostbare tijd in beslag nemen.

 

Squaten tijdens het tandenpoetsen

Elke ochtend squaten zorgt voor beter gevormde billen en benen. Je hoeft dit slechts twee minuten te doen, precies hetzelfde tijdsbestek die je nodig hebt voor schone tanden. Tandenpoetsen en squats doen is daarom perfect te combineren. Ben je niet zo’n held in het doen van squatoefening? Gebruiken een toiletpot ter ondersteuning, of de rand van je bad als je die hebt.

Train je triceps op het aanrecht

Ga niet voor je uitstaren als je aan het wachten bent tot je theewater gekookt is en je brood geroosterd is, maar gebruik deze tijd nuttig door jezelf op te drukken tegen het aanrecht. Op deze manier worden je triceps getraind.

Lunge van de ene naar de andere kamer

Nog een goede oefening voor de billen en benen zijn lunges; grote stappen met de voorste knie gebogen in een hoek van 90 graden, en de andere knie zo ver mogelijk reikend naar de vloer. Doe dit als je van de ene naar de andere kamer verplaatst. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar who cares? Niemand die het ziet, behalve je eventuele huisgenoten wellicht. Als ze strakjes jouw gespierde benen zien gaan jullie vast samen ‘lungend’ door de wandelgangen heen.

Twisten tijdens föhnen

Train je zijbuikspieren door tijdens het föhnen met je romp van links naar recht te bewegen, je maakt in principe een zogenaamde twist beweging.

Als je al het bogengenoemde met regelmaat blijft doen, dan gaat het wel goedkomen met die killer body! Weet jij nog makkelijke oefeningen die je tijdens je ochtendroutine kunt doen?

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top