Lifestyle

Met deze trucjes halveer je je ochtendroutine

Met deze trucjes halveer je je ochtendroutine

Of je nu een vroege vogel bent die om half zes al fluitend naast haar bed staat om te gaan joggen of dat je een nachtflinder bent die zich nog een keer omdraait en zweert bij haar snooze-knop, we worden allemaal wakker met de intentie om de dag goed te starten. Jouw ochtendroutine is daar alles bepalend in en wij hebben tips voor hoe je jouw kostbare tijd zo efficiënt mogelijk invult! 

Je kunt natuurlijk niet altijd voorspellen hoe je ochtend verloopt, maar een aantal dingen heb je wél zelf in de hand. Zoals deze:

1. Time je douchebeurt

Een douche nemen in de ochtend is heerlijk om de dag mee te starten, maar terwijl jij staat wakker te worden, kun je zomaar de tijd vergeten en kan die zalige twintig minuten durende douche de reden zijn dat je in tijdnood komt. Tip: zet een klok in je badkamer of zet een timer, zo weet je zeker dat je niet langer dan gewenst onder de douche staat. Nog een tip: zet de douche op een temperatuur die nét niet helemaal comfortabel aanvoelt en dan het liefst iets kouder. Dit is niet alleen een betere temperatuur om bij wakker te worden, het is bovendien ook beter voor de huid, want heet water droogt de huid uit.

2. Stop met het checken van je telefoon

Terwijl je telefoon je notificaties geeft van de levens van alle mensen om je heen, zorgt het er tegelijkertijd voor dat jij wordt verhindert in je productiviteit. Er is niets mis met het up-to-date blijven van wat er allemaal om je heen gebeurt, maar het is niet de bedoeling dat jouw planning overhoop wordt gegooid. In plaats van te starten met scrollen vanuit je bed zodra je je ogen opent, leg je je telefoon weg of zet je deze op vliegtuigmodus. Pas wanneer je helemaal klaar bent, mag je je telefoon pakken. Het lijkt misschien moeilijk om in de ochtend niet gelijk je social media kanalen te checken, het zorgt er wel voor dat je in het moment leeft en focust op wat op dat moment belangrijk is. 

3. Doe zoveel mogelijk de avond ervoor

Het leven zit vol stressfactoren en de beste aanpak is eigenlijk om deze zoveel mogelijk voor te zijn. Om te voorkomen dat je achter de feiten aanloopt en de dag start met een gehaast gevoel, is het verstandig om zoveel mogelijk de avond ervoor klaar te leggen: je outfit, het koffiezetapparaat, je ontbijt en lunch en je tas voor werk. Dit lijkt misschien niet veel tijd in beslag te nemen in de ochtend, maar ongeacht je bedtijd zul je in de ochtend waarschijnlijk nog moe zijn en dit zorgt ervoor dat je langzamer bent... een goede voorbereiding is het halve werk ;)

4. Organiseer je spullen en ruimtes 

Niets is frustrerender dan wanneer iets niet kunt vinden en je ook geen tijd hebt om je hele huis over hoop te halen. Ookal overkomt het ons allemaal wel eens dat we vergeten waar we iets hebben neergelegd, het is niet helemaal onvermijdelijk. Zorg ervoor dat je vaste plekken hebt voor je spullen. Maak een haakje voor je sleutels, leg je sieraden in een schaaltje en berg je make-upkwasten op in een bakje. Het zorgt voor rust in je hoofd en rust in je routine. 
 

5. Verkort je beauty routine 

Natuurlijk wil je er elke dag op je best uitzien, maar bewaar je full make-up look voor het weekend of voor speciale gelegenheden. Probeer manieren te vinden om je dagelijkse beauty routine te versimpelen. Kies voor twee-in-één producten, ga op zoek naar een snelle haarstijl en leg je producten alvast klaar (op volgorde). Less is more en deze efficiënte beauty routine zorgt ervoor dat je tijd overhoudt in de ochtend. Lees hier nog meer tips waarmee je je beauty routine versnelt

Beeld: Instagram @lorealmakeup
Deel dit artikel
Back to top