Face & Sculpting

Dit is hoe je concealer hoort aan te brengen

Dit is hoe je concealer hoort aan te brengen

Concealer lijkt slechts een klein onderdeel van jouw beautyroutine, maar er valt veel over te leren. Het product mag dan van kleine omvang zijn, de impact is enorm en kan een serieuze game changer zijn, mits goed aangebracht natuurlijk. Wij vertellen jou hoe je dit doet!

Misschien gebruik je al jaren concealer, maar weet je eigenlijk helemaal niet hoe je het product precies gebruikt. Hierbij een aantal tips & tricks! Get your concealer game on!


Donkere kringen

Gebruik voor blauwe kringen onder de ogen bij voorkeur een perzikkleurige concealer. Voor paarse kringen gebruik je een concealer in een gelige kleur voor rode vlekken gebruik je een groenkleurig product. De huid rondom je ogen is zeer kwetsbaar dus ga er voorzichtig mee om. Gebruik je ringvinger (de meest zwakke vinger) om de concealer in de huid te deppen. Wanneer je de kleur hebt weggewerkt, breng je een dun laagje conceiler in één tint lichter dan je eigen huidskleur eroverheen aan. Een omgekeerde triangel onder de ogen tekenen, is een populaire techniek voor kringen onder de ogen, die ook zeker vruchtbaar is, maar niet iedereen heeft zoveel product nodig. Dus voordat je een driehoek begint te tekenen, bedenk dan voor jezelf wat je precies wilt bedekken en pas jouw driehoek qua vorm aan.  

Onzuiverheden

Zorg ervoor dat de huid niet droog is, wanneer je onzuiverheden of puistjes wilt camoufleren. Dit is cruciaal! Zorg ervoor dat je regelmatig exfolieert of peelt en ook de huid goed hydrateert met een voor jouw huid geschikte dagcrème. Wanneer je een rood puistje wilt wegwerken, gebruik dan een groengetint product om het plekje te neutraliseren. Gebruik een concealer in een kleur die het meest matcht met jouw huidskleur.

Aanbrengen

Als je concealer gebruikt, wil je dat je het niet zit zitten en dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Is de huid die je wilt camoufleren niet vlak maar ongelijk of verhoogd (door bijvoorbeeld acne)? Gebruik dan het kwastje van de concealer om het product mee aan te brengen en gebruik vervolgens een beautyblender sponsje om zachtjes op de plek te drukken. Zo ziet het gebied er natuurlijker uit doordat het sponsje de poriën immiteert. Wanneer je een wat dikkere, creamy concealer gebruikt, zorg er dan voor dat je het opwarmt voordat je het aanbrengt. Dit doe je door het op je bovenkant van je hand te smeren en het dan aan te brengen met een kwast of je vinger. Je dept de concealer als het ware ín je huid. Wanneer je een concealer gebruikt om bepaalde gebieden op te lichten, begin dan in het midden van het gezicht en blendt van binnen naar buiten. Dit ziet er natuurlijker uit!

 

De gouden regels van concealer

Beeld: Getty
Deel dit artikel
Back to top