Face & Sculpting

BB, CC of GG cream....help!!

BB, CC of GG cream....help!!

Sinds in 2011 de eerste BB cream geïntroduceerd werd in Nederland, is dit handige 5 in 1 product niet meer weg te denken uit onze beautyroutine. Zoals de meeste beautytrends kwam de BB cream over vanuit Azië en het bleef niet bij dit product, de CC en GG cream volgde al snel (ook EE, A to Z & ZZ creams zijn al gesignaleerd). Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen deze 3 producten en wanneer kies je welk product? Ik ga het je allemaal vertellen…..

 

BB = Blemish/Beauty Balm

BB Cream is het originele alles-in-één product, een huidskleurige crème die zorgt voor een egale huid, dekking van oneffenheden, gezonde glans, 24 uur hydratatie en bescherming tegen de zon (SPF12). Het is een combinatie van een foundation en dagcreme met SPF, die je zo over de schone huid kunt aanbrengen bij een normale huid of eventueel over een voedende dagcreme bij een droge huid. Na het aanbrengen kun je gewoon verder gaan met make-up zoals poeder, blush, concealer enz. BB Creams zijn verkrijgbaar in verschillende tinten (wel minder kleuren dan een foundation), er zijn ook varianten voor verschillende huidtypes en de dekking verschilt nogal per soort/merk.

Links zonder en rechts met BB cream (medium skintone)

 

CC = Colour Correction

Het verschil tussen een BB en CC cream lijkt niet zo groot, een CC Cream zorgt ook voor een egale huid, dekking van oneffenheden, gezonde glans, 24 uur hydratatie en een bescherming tegen de zon (SPF20). Toch is het een heel ander product omdat er gekleurde pigmenten in verwerkt zijn, die roodheid of grauwheid in de huid minder laten opvallen. Het is geen huidskleurig product zoals de BB cream of foundation, maar heeft vaak een andere kleur zoals groen, oranje of paars. Die kleurige pigmenten zie je niet na het aanbrengen (no worries, je wordt echt niet groen), maar ze zorgen er wel op heel subtiele wijze voor dat roodheid in de huid veel minder opvalt. Na een CC Cream kun je eventueel nog een foundation gebruiken als je wat meer dekking wilt, maar het hoeft niet. Persoonlijk vind ik een CC cream erg fijn als basis/primer onder een (poeder)foundation.

Links zonder en rechts met CC Cream (anti-redness)

 

GG = Genius Glow

Helemaal nieuw is de GG cream, een universele, zonnig getint 5 in 1 product dat de huid een instant zonnige gloed geeft, 24 uur hydrateert, egaliseert, zorgt voor een gezonde glans en beschermt tegen de zon (SPF25). Ik zou dit meer willen omschrijven als een vloeibare bronzer met extra’s, het is een product dat vooral zorgt voor een tintje. Na het aanbrengen lijkt het net of je een dagje (of twee) in de zon hebt gelegen, je krijgt direct een “sunkissed glow” die transparant en natuurlijk oogt. De GG cream geeft geen dekking zoals een foundation, maar natuurlijk kun je die er nog wel overheen aanbrengen. Het is een fijn product in de zomer, maar zeker ook in de winter als onze huid snakt naar wat meer kleur!

Links zonder en rechts met GG cream

 

Waar moet ik voor kiezen?

Drie verschillende producten, die toch ook wel behoorlijk wat overeenkomsten hebben, heb je ze allemaal nodig of kun je er voor één kiezen? Wanneer gebruik je nu welk product?

- BB cream - voor iedereen die het hele jaar door een mooie egale huid wil hebben en beschermt wil zijn tegen de zon

- CC cream - voor iedereen die een wat rode en/of grauwe huid heeft die dat wat wil corrigeren en houdt van een natuurlijk resultaat en beschermt wil zijn tegen de zon.

- GG cream - voor iedereen die houdt van een zongebruinde huid, maar geen zelfbruiner wil gebruiken en beschermt wil zijn tegen de zon.

Persoonlijk kies ik niet, maar gebruik ik ze allemaal weleens! Een BB cream is prima voor een natuurlijke, alledaagse look en de CC cream gebruik ik graag als basis voor een wat heftigere make-up. De GG Cream is dan weer ideaal als mijn vakantiekleurtje er weer af is en mijn huid wel een klein tintje kan gebruiken. Niet kiezen dus, maar gewoon allemaal in huis halen! Bij het Kruidvat krijg je momenteel 1 + 1 gratis op alle make-up van L’Oréal Paris!

Deel dit artikel
Back to top