Face & Sculpting

Alles over de aligner: onzichtbare beugel

Alles over de aligner: onzichtbare beugel

Wil je rechtere tanden, maar liever geen slotjesbeugel? Dan is de aligner misschien een alternatief voor jou. Het is een doorzichtige beugel die jou helpt om een dream smile te krijgen. Dit is wat je moet weten over de onzichtbare beugel.

Hoe werkt de aligner?

De aligner is zacht en geeft constante kracht op je gebit. Je tanden schuiven met de tijd in jouw gewenste positie. De tandartsen maken de onzichtbare beugel speciaal op maat naar jouw gebit. Volgens de cosmetische tandarts Tootsee is de aligner heel dun, zacht en soepel. Het materiaal wordt beschreven als flexibel en comfortabel. De beugel is risicoloos: je kunt gewoon praten en je kiezen op elkaar zetten. Ook is de beugel transparant en kun je het daarom bijna niet zien. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de slotjesbeugel!

Hoe lang moet ik het gebruiken?

Je tanden schuiven dus door de aligner. Dit vermindert de spanning op je tanden na verloop van tijd. Hierom moet je iedere twee weken een nieuwe set aligners dragen. Veel klinieken raden je aan om de aligners minstens 22 uur per dag te dragen. Zo krijg je het beste resultaat. Binnen 4 tot 6 maanden krijg je als het goed is het gewenste resultaat te zien.

Wat zijn de kosten?

De kosten verschillen per kliniek. De totale kosten liggen rond de €2500. Niet niks, dus. Het bedrag kun je eventueel in termijnen betalen. Je krijgt ook professionele controle bij je aankoop. De tandarts begeleidt jou in het proces en je kunt met alle vragen bij hem/haar terecht.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top