Face & Sculpting

Rimpelloos zonder fillers?

Rimpelloos zonder fillers?

Ouder worden is heerlijk, je wordt steeds wijzer, zit vaak beter in je vel en geniet van het leven, maar toch kun je in de spiegel wel iets heel anders zien. Langzaam maar zeker transformeren fijne lijntjes in rimpels en zie je de huid minder stevig worden, je ziet er misschien wel ouder uit dan je je voelt en daar baal je van! Veel vrouwen rennen dan naar de kliniek voor een shotje filler. Helemaal niet meer nodig, wist je dat?

 

Veel vrouwen overwegen op een gegeven moment een cosmetische ingreep om het volumeverlies in hun gezicht te reduceren

 

Weg volume en stevigheid!

Dat de huid minder stevig wordt is vrijwel niet te voorkomen, het is een natuurlijk proces dat we wel iets kunnen uitstellen door een gezonde levensstijl en goede huidverzorging, maar uiteindelijk zullen we er allemaal mee te maken krijgen. Zo kan de huid op latere leeftijd minder goed vocht vasthouden, het is dan ook heel belangrijk om dit op peil te houden met extra hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, anders zal de huid snel minder vol (en dus jeugdig) ogen. Maar de productie van het collageen van de huid vermindert ook naarmate we ouder worden en daardoor zal het collageennetwerk minder stevig worden. Er vallen “gaten” in dat netwerk en daardoor verslapt de huid en verliest het volume, met de bekende en ongewenste droevige uitstraling tot gevolg. Weg met de volle (appel)wangetjes…. en hallo slappe kaaklijn! 

 

In de gearceerde gebieden verlies je als eerste volume en stevigheid

 

Fill it up!

Fillers zijn (simpel gezegd) injecties met lichaamseigen materialen zoals hyaluronzuur (na botox de populairste procedure) die in de huid worden gespoten en van binnenuit de huid verstevigen en opvullen. Dat zorgt direct voor resultaat, je ziet de rimpel verdwijnen en de huid voller en steviger worden, weg vermoeidheid en hallo mooie strakke huid! Klinkt wonderlijk en ideaal, maar zeg nu eens eerlijk, wie zet er nu vrijwillig een injectiespuit in haar gezicht? Brrr…ik vind het idee alleen al doodeng en dan moet je ook na een paar maanden weer terugkomen, want het effect is altijd maar tijdelijk, mij niet gezien! Toch zien de klinieken heel veel vrouwen, van jong tot oud, want fillers kun je ook als je jong bent gebruiken om te voorkomen dat er rimpels ontstaan en om bijvoorbeeld lippen of wangen voller te laten lijken. Dat gaat niet altijd goed trouwens….

 

Een spuit? Mij niet gezien!

Nee, ondanks dat ik de 40 ruim ben gepasseerd heb ik mijn toevlucht (nog) niet gezocht tot een injectiespuit vol hyaluronzuur of botox. Eerlijk gezegd merk ik heus wel dat mijn huid langzaam verandert, maar ik probeer het liever nog even met goede huidverzorging te onderhouden. Tegenwoordig zijn er steeds meer producten te vinden die ingrediënten bevatten die dieper in de huid doordringen, de techniek staat zeker niet stil en daardoor kun je met goede producten het effect van een filler bijna nabootsen. Zo zijn er cremes die hyaluronzuur bevatten dat in kleine deeltjes is verpakt, waardoor het dieper in de huid dringt met direct een "plumping" effect! En dat zonder injecties! Het enige wat je hoeft doen is dagelijks een serum of creme smeren, dat doe ik toch liever om eerlijk te zijn.

 

Naomi Watts is 45 en ziet er (ook zonder fillers) nog heel goed uit!

Julianne Moore is ook beeldschoon

Als ik mag kiezen, dan word ik graag net zo mooi ouder als Helen Mirren!

 

Nog een laatste tip : probeer eens wat suikers uit je eetpatroon te halen, suikers zijn namelijk ook niet goed voor de huid op de lange termijn. De suikers versnellen het glycatie proces waardoor de collageenproductie en de huidelasticiteit vermindert. Naast goed smeren is het dus ook belangrijk om minder suiker te gebruiken, leg de reep chocolade toch maar even weg….denk aan de rimpels!

Deel dit artikel
Back to top