Fashion

Linda Tol goes Fashion Week

Linda Tol goes Fashion Week

Ik ben op dit moment een van de drukste periode van het jaar aan het afsluiten. Het fashion week seizoen is voorbij. Het waren vier hectische weken. Ik heb de shows in New York, Milaan en Parijs bijgewoond en ben een week voor New York Fashion Week ook nog naar Milaan verhuist.

Het waren hectische maar ook hele bijzondere weken. Ik heb veel mooie shows (ik heb dit seizoen zelfs een aantal shows voor de eerste keer gezien) ik heb veel mensen ontmoet en vooral heel veel inspiratie opgedaan. Deze inspiratie ga ik komende weken met jullie delen. 

Fashion Week

Het fashion week seizoen is voor mij heel belangrijk, niet alleen vanwege de inspiratie maar ook vanwege de street style. Ik word veel door de street style fotograferen gefotografeerd en daardoor verschijnen mijn looks in vele internationale magazines, blogs en websites. De looks zijn dus erg belangrijk en het samenstellen van deze looks vergt veel voorbereiding. Ik begin ongeveer 1,5 maand voor de eerste fashion week (NY) met de eerste voorbereidingen. Ik doe veel research online (pinterest, streetstyle blogs) en instagram. Ik maak voor mezelf een map op mijn laptop aan. Hierin verzamel ik trends en aan de hand hiervan creëer ik een digitaal moodboard. Elke stad is anders, NY, London, Milaan en Parijs hebben elk hun eigen stijl. Ik stem mijn looks hier ook op af.
 

New York        Milaan        Parijs


Na het maken van het moodboard, contacteer ik de PR bureaus en de merken (het is eigenlijk meestal andersom) Ik werk veel samen met de PR bureaus en merken uit Milaan (omdat ik hier nu ook gevestigd ben). Zij sturen mij dan lookbooks, ik selecteer de looks via style.com of als het ik genoeg tijd, ga heb ik langs de showrooms voor de selectie en fitting. Zij sturen na het maken van de selectie een koerier naar mijn huis (je kunt je voorstellen dat het huis een paar dagen voor de dag van vertrek vol staat met tassen en dozen). 

Na het ontvangen van de items ga ik aan de slag met het samenstellen van de looks. Ik hang alles uit op twee rekken, zodat ik een duidelijk overzicht heb, voordat alles de koffer ingaat. De schoenen, tassen, accessoires en niet te vergeten heel belangrijk de make-up- en beautyproducten stem ik af op de looks. De nacht voor vertrek slaap ik altijd onrustig, omdat ik altijd bang ben dat ik iets ben vergeten. Maar dat gebeurd eigenlijk nooit. En als dat zo is, is dat weer een reden om extra te shoppen, want in NY natuurlijk nooit een straf is. Bekijk hieronder mijn make-up- en toilettas en koffer. All packed & ready to go!

Even voorstellen... Linda Tol

Even voorstellen... Linda Tol

Linda Tol goes Fashion Week

Deel dit artikel
Back to top