Haarverzorging

LFW: de beste haartrends

LFW: de beste haartrends

Fashion Weeks voorspellen niet alleen de trends op het gebied van kleding en make-up, maar ook de haartrends. Haarstylisten pakken flink uit, of juist niet. We hoeven de kapsels van de catwalk natuurlijk niet klakkeloos/simpelweg over te nemen; ze  kunnen ook heel goed als inspiratiebron voor een nieuwe hairstyle dienen.

Tijdens London Fashion Week was er overduidelijk één trend die de catwalk domineerde en dat is de middenscheiding. Deze kwam in verschillende vormen terug. Voor spring-summer 2015 zien we losse lokken, vlechten en staarten, alles met een middenscheiding. De ene keer een kaarsrechte scheiding, de andere keer een meer natuurlijke, nonchalante verdeling. 

Sleek 

Zoals de natural look op het gebied van make-up een trend is,  wordt ook aan het haar het minimale gedaan. Althans, zo moet het lijken. De modellen op de catwalk van Christopher Kane showden sluike, glanzende lokken in een warrige middenscheiding. Een simpele look voor van nature steil haar, lastiger voor de lokken met een slag, maar die kunnen met behulp van een stijltang net zo sluik worden.

London Fashion Week: de haartrends

Christopher Kane


Low ponytail

Net als bij Christopher Kane kozen de haarstylisten van Paul Smith voor een middenscheiding met gladgestreken lokken, die achter de oren zijn weggestopt.  Hier worden alleen de lokken in een lage, strakke paardenstaart gebonden. Een klassieke look, die eigenlijk altijd goed is. Om ervoor te zorgen dat de look de hele dag  in model blijft zitten, spray je L’Oréal Elnett Satin.

London Fashion Week: de haartrends

Paul Smith


Single braid

Bij Erdem zagen we een lage romantische vlecht. Haarstylist Anthony Turner verdeelde het haar van de modellen in een strakke, symmetrische middenscheiding en pakte de lokken vervolgens bij elkaar om een lage vlecht te creëeren. Hierbij liet hij het haar over de oren vallen, voor een romantische look. Zorg er wel voor dat je strak vlecht, zodat er aan de voorkant geen plukken uitvallen, want dat is niet de bedoeling bij deze hair do.

London Fashion Week: de haartrends

Erdem


Next-day braid-curls

Wanneer je de vlecht van Erdem er een dag of avond in laat zitten en er vervolgens uithaalt, krijg je de look van Mary Katrantzou. Daar zien we subtiele en losgeschudde krullen in een middenscheiding de catwalk overgaan. Wil je deze zeemeerminnen look perfectioneren, dan kun je nog een paar plukken over de krultang halen. Gebruik Elnett Heat Protection om het haar te beschermen tegen de hitte van de krultang.


London Fashion Week: de haartrends

Mary Katrantzou


Woodstock Waves

De spring/summer 2015 collectie van Marchesa is gebaseerd op een ‘free spirited festival girl’ en daar hoort gypsy haar bij.  Haarstylist Mark Hampton creëerde de zogenoemde ‘Woodstock waves’ voor de show en dat houdt in: los, voluminieus haar in een middenscheiding, dat eruit ziet alsof het natuurlijk is opgedroogd. Gebruik de L’Oréal Professionnel Tecni Art Pli Thermo-Fixing Spray om de golven te activeren en het haar dikte te geven.

London Fashion Week: de haartrends

Marchesa

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top