Interior

Met deze trucjes geef jij jouw woonkamer gemakkelijk een kleine make-over

Soms is het tijd voor verandering. Na een tijdje gestaard te hebben naar dezelfde indeling van je woonkamer, wil je op een gegeven moment wel wat nieuws. Maar om nou elk jaar een heel nieuw interieur bij elkaar te shoppen, gaat misschien wat ver. Gelukkig zijn er een paar trucjes te bedenken om gemakkelijk toch een frisse look te creëren. 

Dat gesleep met meubels is best een gedoe, maar dat is ook zeker niet het enige wat je kan doen om het één en ander te veranderen aan een ruimte. Wij zetten een paar manieren voor je op een rijtje die echt niet al te veel tijd en moeite hoeven te kosten! 

1. Muur verven
Kleur kan heel wat doen aan de uitstraling van een ruimte. Door ook maar één muur te verven, krijgt je woonkamer gelijk een hele andere look. Het kan de kamer juist groter of kleiner laten lijken en het heeft ook een hele grote invloed op de sfeer die je wilt creëren. Simpel en makkelijk!

Je kan bijvoorbeeld ook een vlak verven, in plaats van een hele muur. Zo geef je er weer een leuke twist aan.

Behang kan ook zorgen voor een hele verandering!

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

2. Gallery wall
Net zoals de vorige truc, bewijst de gallery wall ook maar weer dat de verandering echt niet ingrijpend hoeft te zijn. Een gallery wall is een wand vol met fotolijsten en frames die je op allerlei manieren kan ophangen. Het is helemaal aan jou welke posters en illustraties je uitkiest, dus zo heb je gelijk je eigen kleine project.

 

Styling @scandinavianhomes Photo @kronfoto

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

3. Planten
Naast dat planten zorgen voor wat natuur in huis, is het ook een leuke manier om te decoreren. Een grote plant in de hoek of een kleintje aan het plafond; het zorgt gelijk voor een hele andere oogopslag. 

4. Meubelwissel
Meubels nemen natuurlijk best een groot deel van je woonkamer in beslag, dus als je die omwisselt is gelijk de hele ruimte anders. Door alleen je bank te vervangen door een ander model is een kleine make-over al een feit. 

5. Accessoires
De aankleding van je meubels is eigenlijk wel het belangrijkste in het creëren van een sfeer in een kamer. Door de accessoires hier en daar te vervangen en aan te vullen, heb je al snel het idee dat er een hele verandering heeft plaatsgevonden. En dat is natuurlijk waar we voor willen gaan!

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

 

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op

Beeld thumb: iStock

Deel dit artikel
Back to top