Interior

Zo creëer je een stijlvol en uniek interieur met een klein budget

Zo creëer je een stijlvol en uniek interieur met een klein budget

Thuis: dé plek waar jij tot rust komt. Is dit niet het geval? Dan zou dit kunnen liggen aan jouw interieur. Het is al jarenlang hetzelfde en je wilt wel eens wat anders. Je hebt er op dit moment alleen even het budget niet voor om je gehele interieur om te toveren. 

Je hebt een grote voorliefde voor het inrichten van ruimtes en je houdt van mooie spullen. Uit de woonwinkels ben jij niet weg te slaan. Dagelijks struin je Pinterest af en doe je veel inspiratie op. Je hebt een moodboard met een verzameling van alle plaatjes die jij leuk vindt.

Waar je al jaren van droomt, zijn échte designer pieces in je woonkamer. Je hebt (helaas) een dure smaak die je op dit moment niet tot werkelijkheid kan laten komen. Maar jouw huis opnieuw inrichten hoeft eigenlijk niet veel geld te kosten. Er zijn namelijk genoeg alternatieven die jou helpen een stijlvol en uniek paleisje te creëren. 

Verf je woonkamer 

Wil je de woonkamer, zonder al te veel geld te spenderen, een compleet andere uitstraling geven? Verf de muren dan in andere kleuren. Je behoudt de meubels waar je zo dol op bent, maar toch wordt de sfeer helemaal anders. Door het kiezen van de juiste kleur komt zelfs die ene bank of stoel waar je eigenlijk op uitgekeken was weer helemaal tot leven. 

Je kan er voor kiezen om één wand te schilderen, maar voor het creëren van een luxe uitstraling zijn vier geverfde muren een absolute toegevoegde waarde. Kies voor een kleur uit het aardetintenpalet. Dit zorgt voor warmte en een knus gevoel. Ga je voor een felle kleur, dan kan het al snel schreeuwerig en te druk overkomen dus daar moet je goed op letten.

Voor een hele andere look en sfeer zou je ook eens de deuren, raamkozijnen deurposten kunnen veranderen van kleur. Normaal blijven deze eigenlijk altijd wit, maar waarom zouden we niet voor deze extravagante stijl gaan? Zorg in dat geval dat de wanden voorzien zijn van een neutral kleur. Stem dit af met de tint die je graag op de deuren en kozijnen zou willen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jules Villbrandt (@herz.und.blut) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elisah Jacobs | INTERIORJUNKIE (@interiorjunkiecom) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emelie Ekman (@34kvadrat) op

Creëer knusse hoekjes

Waarschijnlijk heb jij genoeg vaasjes, mode- of interieurboeken en andere te gekke items in je huis. Ze liggen misschien ergens achterin een kast omdat je ze ooit gekregen hebt maar er geen raad mee wist. Haal deze dingen tevoorschijn en combineer ze. Plaats ze op een salontafel, een dressoir of op een ander gezellig (kaal) plekje in je huis. Zet er lekkere geurstokjes en mooie lampjes bij en je hebt een wit, leegstaand hoekje omgetoverd tot stijlvolle en unieke plek. Misschien wel dé nieuwe eyecatcher van je woonkamer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HÜBNER STUDIO (@hubner.studio) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emelie Ekman (@34kvadrat) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Johan Stern Andersson (@sterninteriors) op

Planten en bloemen

Wat planten al wel niet met je kunnen doen. Heb jij geen bloemen of planten in huis? Haal ze dan meteen. Het is goed voor je gesteldheid om de natuur van buiten naar binnen te halen. Het zuivert de lucht van de kamers én het creëert een frisse, opgewekte sfeer. Bloemen zorgen ervoor dat het lekker ruikt en het staat mooi. Het kan een onderdeel uitmaken van het interieur. Bepaal de kleur van de bos aan de hand van jouw inrichting. Planten en bloemen zijn geschikt in alle soorten en maten, van grote grasplanten tot hangende vetplantjes. Niets is te gek. Je zult merken dat je niet meer zonder ze kan en als ze weg zijn je ze mist en het leeg aanvoelt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HKliving Brandstore (@hklivingbrandstore) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Flower Family (@theflowerfamily) op

Vintage 

Niet alle prachtstukken hoeven bij een designwinkel gekocht te worden. Vaak vind je ook pareltjes op een vintagemarkt, in een antiekwinkel of simpelweg bij de kringloop. Je moet er wel een neusje voor hebben. Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker bij dit soort zoektochten. Er staan échte pronkstukken verstopt in een kringloop of op een markt. Van oorsprong hebben deze een behoorlijk prijskaartje, maar nu kan je ze voor een prikkie op de kop tikken. Zo heb je een uniek item in je kast staan én een verandering van je interieur. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vintage Point (@vintagepointamsterdam) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vintage Point (@vintagepointamsterdam) op

Beeld: Bloomingville
Deel dit artikel
Back to top