Fashion

Scrunchies zijn officieel terug van weggeweest en we hebben NYFW eraan te danken

Er zijn weinig modeitems met een status die oncooler zijn dat de scrunchie. De scrunchie werd finaal afgebrand door Carrie Bradshaw in een discussie met Berger in Sex and the City en de haaraccessoire geeft ons nog altijd behoorlijk Olsen Twin Full House vibes.

Toch is de scrunchie hard op weg om zichzelf opnieuw op alle fashionable hoofdjes in de biz te vestigen. Dankzij de New York Fashion Week lijkt het erop dat de scrunchie een officiële comeback heeft gemaakt.

Mansur Gavriel, het merk dat ook achter de op Instagram viral gaande bucketbag zat,  stuurde de modellen de catwalk op en zorgde ervoor dat de scrunchie cooler is dan ooit. Haarstylist Laurent Philippon was verantwoordelijk voor de haarstijl van de modellen. Toen ontwerpster Rachel Mansur en Floriana Gavriel bij de haarstylist aan kwamen zetten met de scrunchies was het voor Laurent wel even schrikken.

 

FW17 Backstage hair look from @bumbleandbumble @laurentphilippon #NYFW #bumbleandbumble

Een bericht gedeeld door Mansur Gavriel (@mansurgavriel) op

“When I heard scrunchie, I was like, ‘Ahhh! My nightmare!’ ”

Volgens Laurent Philippon is de truc om het dragen van een scrunchie cool te maken de manier waarop je het haar styled. Bijvoorbeeld loshangend in de nek. Let erop dat je haar nooit te netjes zit en vermijd te allen tijden een schuine paardenstaart.

 

Scrunchies! @mansurgavriel

Een bericht gedeeld door Kate Young (@kateyoung) op

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top