Fashion

Het enige streepjes shirt dat je nodig hebt voor die ultieme Franse it-girl stijl

Waarom denk je bij streepjes shirts altijd direct aan Parisiennes en waarom is het eenvoudige shirt met de horizontale streepjes eigenlijk al decennia lang een musthave voor elke garderobe?

De modewereld lijkt geobsedeerd door alles dat Frans is, we kijken dan ook maar wat graag voor inspiratie naar Franse it-girls en dromen van die “je ne sais quoi” die elke Parisienne zo moeiteloos lijkt te bezitten. Met dank aan Franse stijliconen zoals Emmanuelle Alt en Clémence Poésy, en zelfs aan Carrie Bradshaws uitstapje naar de modestad, is het Bretonse streepje anno 2017 nog steeds een item dat iedereen in haar kast hoort te hebben.

Het Betronse streepje werd voor het eerst gedragen door zeelieden van de Franse mariene, de streepjes zouden de mannen onderscheiden van de golven mochten ze overboord slaan. Het shirt telde 21 strepen, voor elk van Napoleon’s overwinning op de Britten eentje. In 1917 raakte Coco Chanel geïnspireerd door het streepje van de zeemannen en ontwierp een Bretonse top voor vrouwen. Deze combineerde ze met een broek met wijde pijpen en de rest is geschiedenis.

Honderd jaar later is het streepje nog steeds helemaal on trend en dé look voor de lente. Het Striped Long Sleeve Shirt van BALR. is cool, moeiteloos chic en geeft de Black Skinny Jeans van BALR. die ultieme klassieke touch waar Parisiennes jaloers van zouden worden. Het shirt is luchtig en heeft een slim-cut met luxe details en is gemaakt van de beste materialen. De jeans valt hoger op de heupen en heeft dankzij de stretch-denim een perfecte pasvorm.

Helemaal leuk! Met de kortingscode BALRFS20 krijg je nog eens 20% korting op de collectie van BALR.

Deel dit artikel
Back to top