Fashion

Dit is waarom Mary-Kate en Ashley Olsen nooit meer aan fotoshoots doen

Mary-Kate en Ashley Olsen staan al vanaf hun eerste levensjaar in de schijnwerpers, maar de laatste jaren zien we ze nauwelijks meer voor de camera. Net-a-Porter’s magazine The Edit vroeg het aan de Olsen Twins die voor het tijdschrift een speciale uitzondering maakten.

Het blijft toch een beetje bijzonder. Mary-Kate en Ashley Olsen waren al vanaf de leeftijd van zes maanden op televisie te zien (als Michelle Tanner in Full House), maar inmiddels is het duo compleet van de radar verdwenen en runnen de creatieve Olsen Twins in alle stilte achter de schermen een miljoenen bedrijf.

De kleine blondines poseren voor The Edit in hun eigen ontwerpen van The Row en van Elizabeth and James. Speciaal voor het magazine geven Mary-Kate en Ashley Olsen nu een unieke glimps in hun leven en leggen ze uit waarom ze een beetje camera schuw zijn geworden. "We’re used to being on the other side of the camera and managing the process, so it’s hard for us to do photoshoots now, that’s why you have models.”

Hoewel de dertig jarige tweeling letterlijk hun hele leven al in de spotlights staan is hun kijk op faam verfrissend. Net als hun kijk op mode en stijl. Met het label The Row wonnen Mary-Kate en Ashley Olsen al diverse awards, maar ook daar is het duo verrassend nuchter in. “We just want to help women feel however they want to feel. Every once in a while, we want to change our perfume or our haircut; we want to wear heels or flats," zegt Mary-Kate in het interview.

Met een leven op de set leerden de Olsen Twins alle ins en outs over pasvorm, snit en maten. Vijftien jaar lang stonden Mary-Kate en Ashley twee keer in de week klaar om outfits door te passen voor hun televisie series en films. Het was bijna de rol en verantwoordelijkheid van de tweeling om als meisjes in de spotlights trends te zetten en fashion forward te zijn. Daardoor is het extra bijzonder dat de tweeling ver weg blijft van social media. “We don’t have Instagram or Facebook”, zegt Ashley. “We just want to help women feel however they want to feel. […] That’s the beauty of clothes.”

Lees hier het hele interview met Mary-Kate en Ashley Olsen voor The Edit.

Beeld: The Edit

Deel dit artikel
Back to top