Beauty

6 TIPS! Dit is hoe je altijd net zulk cool haar als Mary-Kate en Ashley Olsen hebt

Mary-Kate en Asley Olsen zijn al vanaf hun eerste rolletje op televisie in, Full House, onvervalste stijliconen. Maar de early nineties modetrends hebben de Olsen Twins al tijden achter zich gelaten, net als het witte doek overigens. Naast hun fantastische looks en eigenzinnige outfits, die wij direct naar onze eigen garderobe zouden willen kopiëren, hebben Mary-Kate en Ashley nog een uiterlijk kenmerk waar we jaloers op zijn. Namelijk hun beachy lokken!

Onze Pinterest borden staan vol met de blonde golvende haren van de Olsen Twins die altijd die net uit bed-touch en moeiteloos coole beach waves lijken te bevatten. Dus toen de go-to haarstylist van Mark Townsend een boekje open deed aan Hello Giggles en zijn geheimen deelden met de website konden wij ons enthousiasme nog maar net onder controle houden. Oke, we konden het niet onder controle houden en lieten een klein gilletje ontsnappen.

Mark Townsend is niet alleen de go-to haarstylist van MK&A, maar ook van Jennifer Lawrence, Dakota Johnson, Reese Witherspoon en Hailee Steinfeld. Allemaal vrouwen met fantastisch haar. De beste man weet dus waar hij het over heeft.

Hieronder 6 tips die je gegarandeerd die Olsen Twin hairdo bezorgen!

Niet perfect
“They are so focused on fashion and designing that a lot of times, their hair takes almost a backseat,” vertelde Mark Townsend aan Hello Giggles. Ze laten hun haar op een manier knippen en kleuren die niet teveel onderhoud nodig heeft. Hun haar wordt dan ook nooit te perfect geknipt en willen absoluut geen look die er te ‘gedaan’ uitziet. Mary-Kate heeft zelfs een regel dat er niet meer dan vijf haarspeldjes in haar lokken gebruikt mogen worden. Wanneer het er meer dan vijf zijn heeft de Olsen Twin het idee dat er teveel moeite voor gedaan is.

 

Major #MetGala #Flashback 🖤 #AshleyOlsen and #MaryKateOlsen 🖤 I can't wait for Monday! 🖤 #marksmuses

Een bericht gedeeld door Mark Townsend (@marktownsend1) op

MET Gala
Tijdens het MET Gala gelden er andere regels en krijgt Mark Townsend vrij spel van de Olsen Twins. De laatste look die de haarstylist voor Mary-Kate creëerde was er eentje met een zware antieke ketting die MK zelf ergens op de kop had getikt. Mary-Kate hield de ketting op de plek en Mark ging aan de slag om het vast te zetten met vlechtjes, touw en spelden.

 

🖤 #MarksEyeView 🖤 #MaryKateOlsen 🖤 #MetGala2017 🖤 #BraidsChainsWaves 🖤#MarksMuses

Een bericht gedeeld door Mark Townsend (@marktownsend1) op

Doe rustig aan met olie
De Olsen Twins vroegen om een wet-look. Mark kwam met kokosolie. Er werd teveel gebruikt en het ging er niet uit. Kortom: Mary-Kate en Ashley liepen vijf dagen lang met een vette kop over straat. "Because of that, we came up with a different version and now I make conditioner. I usually make it once a month. Maybe every five or six weeks. I make a big enough batch to send to my clients." 

Maak je eigen conditioner
Mark Townsend maakt speciaal voor al zijn clienten zijn eigen conditioner. Deze bestaat uit kokosolie, amandelolie, macadamia olie en vitamine E. Dit brengen de Olsen Twins een paar minuten voordat ze hun haar wassen aan. Dit omdat shampoo nogal agressief kan zijn voor gekleurd haar.

Geen permanent
Mary-Kate en Ashley Olsen hebben een less is more houding wanneer het op hun haar aankomt. Toch heeft ook Mark Townsend zich wel eens laten verleiden door de aantrekkingskracht van een grote bos krullen. “I binge-watched Sex in the City the whole flight to Japan, but I thought it would be really good idea to give Ashley that Carrie Bradshaw big, curly hair. It was not a success, let's just put it that way. It was quite a look.”

Vlechten
Als het aan Mark ligt maakt hij nooit meer een vissengraatvlecht. De haarstylist kan ze niet meer zien of luchten, maar gelukkig houdt hij wel van een accent vlechtje hier en daar. 'Like if you look at Mary Kate at the Met Gala, we had five different little braids in there. You can braid it with a really, really fine gold chain and wrap an entire thread into it, just for tiny little bumps of color." Ook is de haarstylist helemaal weg van de dikke zij-vlecht. Eentje die hij recentelijk in het haar van Mary-Kate mocht maken.

Beeld: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top