Interior

Zoveel kosten de droomhuizen uit je favoriete series

Als we series als Friends en Sex and the City mogen geloven, was het helemaal niet zo duur om in New York te wonen. Je kon er prima een zorgeloos leventje leiden in een prachtig appartement, zonder te piekeren over het betalen van een torenhoge huur. Helaas leven wij in de echte wereld en moet je nog een behoorlijke duit in het zakje doen als je in een van deze droomappartementen wilt wonen. 

Monica’s woning in Friends

De woning die Monica van haar oma erfde is te vinden aan 90 Bedford St in New York. Als je in de enorme loft van Monica en Rachel wilt vertoeven moet je flink diep in de buidel tasten. Naar verluidt betaal je zo 3100 euro per maand als je in het appartement wilt wonen. 

Carries appartement in Sex and the City
Je favoriete schoenenverslaafde huurde haar appartement aan de 245 East 73rd St in Manhattan voor het spotgoedkope bedrag van 650 euro per maand. Het appartement met één slaapkamer, één badkamer en de buitengewoon grote inloopkast zouden vandaag de dag zo’n 2300 euro aan huur kosten per maand.

How I Met Your Mother 
Het huis met twee slaapkamers en een badkamer heeft voor vrijwel de gehele cast een keer onderdak geboden. Het appartement is te vinden aan 150 West 85th St in New York, wat in het bezit is van de Manhattan Country School. Vergelijkbare appartementen in dit gedeelte kosten tussen de 2300 en 2700 euro aan huur per maand.

Lorelais huis in Gilmore Girls
Het is iets lastiger om in te schatten wat het stulpje van Lorelai in het echte leven zou kosten, omdat Stars Hollow niet bestaat. Het huis was ver verwijderd van andere woningen en was behoorlijk groot. Stel dat zo'n huis in Washington zou staan, betaal je zo 371.205 tot 900.000 euro om de nieuwe eigenaar van de woning te worden. 

Beeld: I Stock

Deel dit artikel
Back to top