Beauty

Nude lipstick is zó 2016: deze smurfenkleur draag jij op je lippen deze zomer

Wij vrouwen zijn allemaal dol op het kleuren van onze lippen. Rood, roze, paars, blauw…  Wait, what? Blauw? Ja, zeker! Er is een nieuwe trend in lipstickland geboren: blauwe lippenstift. Voor alle vrouwen die niet huiverig zijn voor een opvallende look. Want opvallen doet ‘ie zeker. 

Felle, ongewone kleuren lippenstift zie je tegenwoordig veel vaker voorbij komen. Wacht dacht je bijvoorbeeld van grijs, lila of zelfs groen? Nu ook merken als Mac Cosmetics en Kiko de kleur blauw aan hun collectie hebben toegevoegd, lijkt deze trend zich te ontpoppen als iets onmisbaars in de make-up wereld. Van licht- tot donkerblauw en van lipstick tot lipgloss, it’s everywhere.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de kleur ‘Instant Icon’ van de Colour Rocker collectie van Mac? Deze lippenstift heeft een lichte, felblauwe kleur die supergewaad is. De matte finish maakt het af, en deze kleur zal er dan ook zeker voor zorgen dat jou lippen in de spotlights staan. En dit is niet de enige blauwe kleur in de collectie. Ook ‘Blue Bang!’, ‘Jean Genie’ en ‘Indigo-go’ zijn blauwtinten.


Naast Mac Cosmetics introduceerde Kiko ook de blauwe lippenstift. De twee kleuren zijn onderdeel van de limited edition 'Summer 2.0 Collection' en zijn geïnspireerd door zomerse kleuren en - ondanks de blauwe kleur - de warmte. Met ‘Dreaming Iris’ en ‘Desire Turquoise' heb je gegarandeerd een intense en heldere look.


Als een felle, blauwe kleur niks voor jou is, zijn er ook genoeg van onze favo make-up merken die donkerdere, blauwe lipsticks verkopen. Denk maar aan Jeffree Star en Kat Von D, en ook in de Retro Matte collectie van Mac is een donkerblauwe kleur te vinden. Een vrouw kan nou eenmaal nooit genoeg lipsticks hebben. Durf jij je te wagen aan deze nieuwe, kleurrijke trend? 

Beeld thumb: MAC Cosmetics / Colour Rocker

Deel dit artikel
Back to top