Fashion

Mary-Kate en Ashley Olsen betalen $140.000 boete en de reden is shocking!

Het kleding label The Row waarbij Mary-Kate en Ashley Olsen aan het roer staan is bekroond met diverse awards. Geschat wordt dat het bedrijf van de Olsen Twins een waarde heeft van 300 miljoen dollar. Dat de beroemde tweeling deze gigantische boete moet betalen met deze reden is dan ook een behoorlijke smet op het label.

De actrices turned designers moeten aan 185 van hun stagiaires en voormalig stagiaires een bedrag van 140.000 dollar boete betalen. Dat heeft de Manhattan Supreme Court bepaald. Dit komt per stagiaire uit op zo’n 530 dollar per persoon.

Wat is er precies aan de hand?
Voormalig design stagiaire Shahista Lalani stapte in 2015 al naar de rechter nadat ze beweerde zo overwerkt te zijn geweest dat ze opgenomen moest worden in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. 'It was like 100 degrees outside. I'd just be sweating to death. I probably carried like 50 pounds worth of trench coats', vertelde Shahista Lalani aan Page Six.

De zaak vormde zich vervolgens om de 185 stagiaires die tot 50 uur per week werkten voor The Row. Daarbij kregen ze geen vergoeding van het bedrijf en werden ze ook niet geholpen met het behalen van de nodige studiepunten. Daarbij zouden de stagiaires ook onder slechte omstandigheden aan het werk zijn gezet.

'You're like an employee, except you're not getting paid. They're kind of mean to you. Other interns have cried. I'd see a lot of kids crying doing coffee runs, photocopying stuff.' Vervolgde de stagiaire tegen Page Six.

Beide partijen kwamen uiteindelijk in de rechtzaal tot een overeenkomst waardoor Mary-Kate en Ashley Olsen nu deze boete moeten betalen aan de stagiaires. Een rechter moet nog akkoord gaan met de regeling, maar volgens een advocaat van de stagiaires zijn beide partijen akkoord met de schikking. Een simpel wit T-shirt van The Row wordt verkocht vanaf 260 dollar, dit moet dus wel te overzien zijn voor de tweeling.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top