Beauty

Elke ochtend je gezicht met urine wassen is de nieuwste beauty trend

Wij van Fashionscene laten ons niet zo snel meer shockeren door beautytrends, we hebben dan ook al het een en ander voorbij zien komen. Toch liepen de rillingen even over onze rug toen Kim Kardashian haar vampire facial introduceerde en ook toen Kate Moss bekende elke dag haar gezicht in een bak ijs te stoppen werd ons bloed even koud. Maar van deze nieuwe trend waarbij je je eigen urine op je gezicht smeert worden wij toch even stil.

Urine therapie is blijkbaar het nieuwste van het nieuwste in de beauty scene en het is eigenlijk precies zoals het klinkt. Je verzamelt je plas (het liefst in de ochtend want dan zit de urine vol nutriënten en anti lichamen) en vervolgens was je je gezicht en lichaam met de plas.

via GIPHY

Blijkbaar helpt je plas bij het tegengaan van acne, eczeem, uitslag en een droge huid. Daarbij zou het ook de huid versoepelen en voorzien van meer elasticiteit. Plas is dus eigenlijk een goedkope, zelfgemaakte anti-rimpel crème!

Dat klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en dat is het ook, want in werkelijkheid komt het er natuurlijk op neer dat je elke ochtend je plas aan het opvangen bent om deze vervolgens in je gezicht te plempen.

Toch is het geen nieuwe beauty rage. De Egyptenaren, Romeinen en Grieken zouden al duizenden jaren geleden aan urine therapie doen en zelfs Madonna bekende in de jaren ’90 regelmatig over haar voeten te plassen voor elasticiteit. Vind je dit allemaal nu mega ranzig klinken, dan moeten we je iets bekennen. Volgens dermatologen wordt urea, een component van urine, al in heel veel gezichtsproducten gebruikt! Lekker, weet je dat ook weer.

via GIPHY

Deel dit artikel
Back to top