Fashion

How to: nail art

Wij, vrouwen, houden ervan om er verzorgd uit te zien. Onze haren moeten perfect gestyled zijn bij de outfit die we aanhebben en het moet lijken alsof we zo de catwalk op kunnen. En onze nagels, tsja, moeten bij all time netjes en mooi gelakt zijn.

Een simpel lakje op de nagels is zó 2015. Tegenwoordig willen we allemaal iets speciaals met onze nagels. Van de meest extreme nail-art tot een simpel maar elegant stipje aan de onderkant. Ja, nail-art kan van alles zijn en dat is precies waarom we er zo gek op zijn.

Omdat we natuurlijk niet altijd onze nagels willen lakken in een nailsalon, wat overigens wel het fijnste relax-moment is van ons ladies, zijn wij op zoek gegaan naar de mooiste nail-art die je helemaal zelf thuis kunt uitvoeren. Want zeg nou zelf, elke week naar een nailsalon kost je stiekem wel klauwen met geld. En daarbij, zelf doen is altijd leuker.

Kleine ruitjes
Ken je die fijne badspons uit de badkamer nog? Die spons is dus enorm handig om te gebruiken bij nail-art. Het is belangrijk om eerst je nagels in 1 egale kleur te lakken. Droog? Doe het stof van de spons dan over je nagel en lak hier met een andere kleur overheen. Tada, de kleine ruitjes staan erop.


Bron: Instagram @tinamavadiaryan

Stippen nagellak
Bij een polkadot truitje staat natuurlijk polkadot nagellak. En we moeten zeggen, deze nail-art is wel héél simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn schuifspeldjes, deze heeft elke vrouw wel in haar huis rondslingeren. Je doopt het bolle kantje van het schuifspeldje in de nagellak, doet dit op je nagel en voila, done!

Stenen look
Jup, ook deze look is prima thuis uit te voeren. You need: nagellak en plastic. Lak zoals bij alle bovenstaande nail-arts eerst je nagels met een egale kleur. Verfrommel nu het plastic en smeer hier wat nagellak overheen. Stempel dit nu op je al gekleurde nagels en daar heb je de stenen look.


Bron: Instagram @jsfrn_nailart

Half moon manicure
We hebben al door dat je erg enthousiast wordt van deze makkelijke nail-art tutorials. Maar lees nog even verder want deze is net zo easy. Het enige wat je nodig hebt is, obvious, nagellak en die gekke blarenpleisters. Je weet wel, die ene rondjes met kussentjes. Knip deze doormidden en leg deze aan de onderkant van je nagel met het ronde gedeelte naar boven. Zoals gewoonlijk lak je eerst je nagels met een egale nagellak en het onderste gedeelte nu met een andere kleur. Jup, we know you love this half moon manicure.

De Pantone look
Iedereen, maar echt iedereen houdt van het Pantone kleurenpallet. Stiekem nemen we ook altijd een paar kleuren mee als we weer eens in de kluswinkel zijn. Hoe leuk zou het zijn als je dit op je nagels kunt doen? Het is heel simpel. Zorg dat je verschillende kleuren nagellak in huis hebt - voor Pantone werken pastel tinten het beste - en een dunne marker. Lak je nagels in de verschillende pastel tinten, de ene nagel dus roze, de ander paars en ga zo maar door. Plak aan het einde een rechte lijn met plakband en maak de bovenkant van je nagel nu wit. Ziet het er al tof uit? Pak nu je marker erbij en schrijf de Pantone cijfers op het witte vlak. Wauw, we want this.


Bron: Tumblr @currentfixation

Graffiti look
Oké, veel makkelijker dan dit gaat het echt niet worden, en een coolere look misschien ook niet. Het enige wat je nodig hebt is, jup, nagellak. Lak zoals gewoonlijk de nagels in één egale kleur. Heb hierna plezier door er met een andere kleur nagellak tegenaan te slaan. Natuurlijk wel met het kwastje, duh.

Verf look
De verf look werkt eigenlijk precies hetzelfde als de graffiti look. Het enige verschil is dat je hiermee het kwastje boven je nagels uit spettert. Easy as that.

Elegant stipje
Ja, we gaan natuurlijk niet het elegante stipje vergeten. Lak eerst je nagels met een nailcoat nagellak zodat ze mooi sterk blijven. Kies daarna een kleur naar keuze en doop hier een tandenstoker in. Plaats de tandenstoker onderaan je nagel en yes, je hebt prachtige, elegante nail-art.


Bron: Instagram @daria___terekhova

Welke nail-art ga jij als eerste proberen?

Deel dit artikel
Back to top