Fashion

De leukste festivals in juni

Het is juni en dat betekent dat het festivalseizoen van start gaat. Niet om het een of ander, maar wij zijn daar stiekem heel blij mee. Wat is er nou leuker dan in het zonnetje te genieten van fijne muziek, mooie mensen en om heel even het normale leven te vergeten. Een dag of weekend waarin niks hoeft, maar alles mag. Ja, daar tekenen wij voor.

Maar, door het grote festivalaanbod kun je soms door de bomen het bos niet meer zien, en dat is natuurlijk niet handig. Hoe chill zou het zijn als iemand de leukste festivals per maand op een rijtje zet, scheelt weer een hoop zoekwerk. Newsflash: Wij denken graag vooruit en hebben dit dus allang voor jou uitgezocht. Kijk mee naar de tofste festivals die je moet bezoeken in juni.

Amsterdam Open Air: 4 / 5 juni
We trappen natuurlijk af, en het kan ook niet anders, met Amsterdam Open Air. Een 2-daags festival dat al 5 jaar op rij het stralende middelpunt is van de Amsterdamse zomer. Dit fijne festival strijkt dit jaar voor de zesde keer neer in het prachtige Gaasperpark. Dit weekend staan de pronkstukken van het Amsterdamse nachtleven op één lijn en versmelten in een muzikaal, culinair en cultureel avontuur. Om maar even wat namen te noemen: Vic Crezée, The Flexican en Tom Trago. Wij weten al waar je dit weekend gaat vertoeven. En weet je wat het leukste is? Het wordt dit weekend ook nog eens top weer! Enthousiast geworden? Je kunt nog steeds dagkaarten kopen voor de zondag, maar wees snel want ze gaan hard!

http://amsterdamopenair.nl


Bron: Amsterdam Open Air

Shoeless Festival: 4 / 5 juni
In datzelfde weekend vindt de allerlaatste editie van Shoeless plaats. Jeetje, we moeten om dit nieuws wel een traantje wegpinken. Shoeless, dat ooit begon als een bescheiden huiskamerfeestje is uitgegroeid tot een populair festival. Alle 25 edities waren uitverkocht, en dat zegt al heel wat, toch dames? Wat Shoeless, Shoeless maakt is - zoals de naam al zegt - dat er op blote voeten gedanst moet worden. Blote voeten in combinatie met zand is instant een vakantiegevoel, dat is waar we allemaal naar op zoek zijn. De allerlaatste editie zal plaatsvinden in Ruigoord en over de line-up valt weer aardig te speculeren. Want, zoals gewoonlijk, maakt het festival niks bekend. Shoeless wilt dat jij verrast wordt door het hele totaalconcept. Dus, houd je van verrassingen en een vakantiegevoel? Dan is het zeker een bezoekje waard!

www.shoeless.nl

Best Kept Secret: 17 / 18 / 19 juni
Best Kept Secret is écht niet het best bewaarde geheim van Nederland, gelukkig maar, want dit festival laat je muzikale hartje sneller kloppen. Na 3 succesvolle edities keert het terug voor zijn 4de, waar bands zullen spelen in de meest uiteenlopende genres. Best Kept Secret is zo'n festival die zich 100% richt op muziek en zorgt met zijn geweldige locatie - een bungalowpark in Hilvarenbeek - dat je niets anders kan dan je compleet over te geven aan de muziek. Hoe kan het ook anders als artiesten als Jamie XX, Beach House, Caribou en Yeasayer op het menu staan. Muziek, bos, strand, zwemwater en die line-up, we can't wait!

www.bestkeptsecret.nl

Down The Rabbit Hole: 24 / 25 / 26 juni
Down The Rabbit Hole kun je eigenlijk zien als het kleinere, rustige zusje van Lowlands. Een ietwat ouder publiek maar een plek waar je je muzikaal thuis kan voelen. Het festival viert dit jaar zijn 3de editie en wordt met de dag populairder. Maaruhmm... hey, dat is ook wel logisch met hun programma: Flume, Lianne La Havas, John Talabot en niet te vergeten MØ! Net zoals bij Lowlands zul je je ogen uitkijken, want je komt er niet alleen voor muziek, ook je culturele hartje wordt geprikkeld.

www.downtherabbithole.nl


Bron: Down The Rabbit Hole

Nomads Festival: 25 juni 
Nomads is opgericht door vier toffe mensen en is gecreëerd door hun liefde voor muziek. Nomads wilt dat ongewone - maar geweldige - gevoel van een prachtige zomerdag naar boven halen en wilt dat jij gelukkiger de poort uitloopt dan toen je binnenkwam. We need to say: elk jaar doen ze dit uitermate goed. Een heerlijk Amsterdams festival, dat zorgt dat jij die dag uitmaakt van een grote familie, namelijk: The Nomads Tribe. Dus, houd jij van een eendaags festival, then go for it!

www.nomadsfestival.nl

Awakenings Festival: 25 / 26 juni
Houd je van techno? Dan ben je hier zeker aan het goeie adres. Sinds 1997 worden er al technofeesten georganiseerd onder de naam Awakenings, en het wordt populairder en populairder. Elk jaar is dit festival dik uitverkocht en dit ligt niet alleen aan de naam, nee, elk jaar hebben ze de meest geweldige line-up, uhmm, hallo, Pan-Pot, Nina Kraviz en De Sluwe Vos. Gaan de techno dansjes al bij je kriebelen, koop dan zeker een kaartje.

www.awakenings.com

Parkpop: 26 juni
Oké, om er dan ook nog maar even een gratis festivalletje tegenaan te gooien: Parkpop. Parkpop vindt plaats in Den Haag en is  meteen het grootste gratis eendaagse popfestival van Europa. Dit jaar bestaat het alweer 36 jaar en dat laten ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. We zien Jett Rebell op het podium maar ook Typhoon, John Coffey en SFB. Jup, wij weten al waar wij 26 juni zijn.

www.parkpop.nl

Waar zullen wij jullie zeker tegenkomen? Let us know and have fun!

Deel dit artikel
Back to top