Fashion

6x ontbijtjes waarmee je vol zit tot de lunch

Wij zijn altijd op zoek naar een manier om onze dag beter te beginnen. Opstaan is niet altijd makkelijk, maar het vooruitzicht op een lekker ontbijtje is toch echt een reden om uit bed te springen en wat tijd voor jezelf te nemen voor je de dag begint.

Deze gezonde boterhammen van Byrdie geven veel variatie, zijn bijzonder genoeg om je het gevoel te geven dat je bij een breakfast café zit en zijn met als uitzondering een eitje als preparatie de nacht ervoor ook snel te bereiden!

Geprakte avocado, tomaat en een eitje
 
Avocado is zonder twijfel een breakfast superstar. Met gezonde vetten, veel vezels, kalium, vitamine C,K en B6 begin je de dag goed. De gezonde vetten worden omgezet in energie en houden je lang vol. Maak de toast af  met een gepocheerd of gekookt eitje en tomaat en je hebt energie voor 10! 
 

 
Hüttenkäse en fruit
 
Als je melkproducten tolereert is deze proteïnerijke variant een lekkere boterham voor jou ochtend. Proteïne geeft je energie en het duurt even voor je lichaam om te verwerken in combinatie met brood en fruit, waardoor je lichaam er uren op kan teren. Maak je sandwich spannender door fruit als topping te kiezen, blauwe bessen, perzik en framboos zijn goede en vitaminerijke opties.
 
 
Amandel boter, banaan en chia zaad
 
Ruil je Calvé in voor amandelboter en je heb een enorme healthboost om je energiepijl omhoog te houden en je lichaam veel gezonde antioxidanten en vetten te geven. Daarnaast is amandelboter heerlijk en gemakkelijk te verteren. Geef het extra smaak en invulling door banaan en chia zaadjes als topping te gebruiken. 
  

Ricotta,granaatappel pitjes en hazelnoot
 
Ricotta is enorm laag in vet voor een kaas en hoog in omega-3, wat niet alleen voor je hart en bloedvaten super is, ook de huid, nagels en haar doet het veel goeds. Deze goede ontbijt spread maak je spannend door het met granaatappel pitjes en stukjes noot zoals hazelnoot te bestrooien. 
 

Gesneden avocado met een eitje
 
Een puur ontbijtje die een klassieker is voor reden. Naast alle gezonde eigenschappen zoals een mix van omega-3, ijzer, diverse vitamine B, vitamine C,E en K, is deze boterham zo lekker. De proteïne van het eitje helpt je een gevuld gevoel te houden voor een langere tijd en je kan met deze boterham elke dag een weekendgevoel creëren! Voor een beetje pit kan je nog een snufje cayenne of kurkuma over dit hartige gebakje strooien, hierdoor krijgt je spijsvertering ook een boost!
 

Griekse yogurt, olijven olie, noten en fruit of groente
 
Je hoeft echt niet te kiezen tussen een hartige sandwich en je zoete Griekse yoghurt ontbijtje met deze gemixte boterham! Misschien geen voordehandliggende keuze maar Griekse yoghurt op een geroosterd broodje is een heerlijke combinatie. Als basis begin je met de Griekse yoghurt, haal je gezonde vetten (die je lang vol houden) binnen met een klein beetje olijven olie en een paar nootjes en maak hem af met groenten als tomaat, sla en komkommer of iets zoets als appel, mandarijn of besjes.
 

Deel dit artikel
Back to top