Fashion

Masterstudenten ArtEZ tonen kunsten in Parijs

Tijdens de grootste modeweek ter wereld, Paris Fashion Week, showen de grote modehuizen masaal hun nieuwste collecties. Naast dit officiële catwalkprogramma gebeurt nog veel meer interressants. Zo lieten de masterstudenten van de Arnhemse kunstacademie ArtEZ de bezoekers, up-close and personal hun collectie onder de loep nemen.

De studenten van de masteropleiding aan de Arnhemse kunstacademie pakten hun koffers en vertrokken met hun mooiste eindexamenstukken naar de stad van de mode, Parijs. Hier lieten zij, op een intieme wijze het publiek kennis maken met hun creaties. De show met de titel 'Arnhem Masters in Fashion' werd getoond in Atelier Neérlandais. Wij werden omver geblazen door deze mooie creaties. Let vooral op de details zoals: afwerking, gezichtsbedekking en de schoenen. Wowie!

"We zijn er trots op een nieuwe generatie modeontwerpers, op een frisse manier, in  Parijs te presenteren wat van oudsher het epicentrum van de mode is. In het huidige klimaat groeit de behoefte aan meer persoonlijke visies. Dus hebben we ervoor gekozen om de collecties te laten zien in een intieme setting. Wij nodigden de bezoekers uit, de kledingstukken, een tweede of derde keer goed te bekijken," aldus Mark van Vorstenborst (hoofddocent).

Werk van modeontwerpers Haesung Bong, Anja Dragan, Nathalie de Koning, Sunanda Koning en Chrissie Houtkooper.

Beeld: Peter Stigter via Schoon den Boer PR
Deel dit artikel
Back to top