Fashion

REPORT: Snow Grouse lancering

Amsterdam - Snow Grouse lancering, 27 april, 2009, Amsterdamse Bos, Amsterdam.
Met een zonnetje in de rug en nepsneeuw aan de voeten sta ik in een iglo in het Amsterdamse Bos. Dat klinkt surrealistisch, maar niets is vandaag te gek. Famous Grouse heeft er namelijk een broertje bij en dat mag gevierd worden. Whiskyliefhebbers kunnen vanaf vandaag hun drankenassortiment uitbreiden met The Snow Grouse. Dit is de eerste Schotse whisky die ijskoud geserveerd dient te worden. Dus naast die fles jenever en die fles vodka, moet er in de vriezer nu ook ruimte gemaakt worden voor The Snow Grouse.
Het bijzondere aan The Snow Grouse is de manier van filteren, namelijk chill filtering. De whisky wordt voorzichtig gekoeld bij een temperatuur van -8 graden. Daarnaast is The Snow Grouse een honderd procent graanwhisky.
The Snow Grouse is, net als de rest van de familie Grouse, vernoemd naar een Schotse vogel. De sneeuwhoen is de sterkste vogel van Engeland en leeft hoog in de bergen van de Schotse Hooglanden. Wanneer de winter aanklopt, maakt de sneeuwhoen een extra laag witte veren aan ter bescherming van de kou.
Net als de sneeuwhoen, verandert deze whisky ook bij ijskoude temperaturen. The Snow Grouse krijgt dan een unieke smaak. Nu ben ik geen whisky kenner, maar gelukkig lopen er op deze lancering genoeg in de rondte. Als ik hen vraag de smaak te typeren, is het overheersende antwoord: licht met vanilletonen en stroperig. Daarmee is deze whisky toegankelijker dan anderen en dus ook voor de niet-whisky drinkers onder ons zeker de moeite waard om te proberen. (Marlies Boer)

Deel dit artikel
Back to top