Fashion

Expo Shelter in Galerie Animaux

Rotterdam - In Galerie Animaux in Rotterdam kun je tot 6 juli de expositie ‘Shelter’ zien van kunstenaar Jurriaan van Hall. Het is een bijzonder project, want Jurriaan nodigt je uit bij hem thuis! In de twee historische pakhuizen van de galerie zal hij onderdelen van zijn woning reconstrueren, waar hij vervolgens zijn kunst zal hangen. Hij verplaatst zijn thuissituatie naar de galerie. Zo krijg je niet alleen zijn werk te zien, maar ook een deel van zijn leven. Een spannende ervaring!
In 1981 start Jurriaan van Hall zijn carrière op de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. In 2004 wordt zijn talent helemaal erkent als hij Kunstenaar van het jaar wordt. Met de medeoprichting van het kunstenaarscollectief After-nature in 1989, keert Van Hall zich af van het heersende abstract expressionisme. Hij kiest voor verandering door het gebruik van figuratieve vormen en grijpt terug naar het traditionele schilderen van de meesters uit de 17e eeuw. Maar met de onschuld van een kind dat een blik werpt op de hedendaagse realiteit. Zo zorgde After-nature voor de terugkeer van het realisme binnen de schilderkunst. Dat momenteel heel populair is! Ook de periode na After-nature staat in het teken van verandering en ontwikkeling. De groep gaat in 1993 uiteen en hij begint te experimenteren met de computer en video. Dit leidt uiteindelijk tot nieuwe impulsen voor zijn schilderkunst.
Benieuwd naar Jurriaans huis, leven en visie? Kom dan naar Galerie Animaux in Rotterdam en bekijk de expositie met je eigen ogen. De galerie is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.30 uur.

Deel dit artikel
Back to top