Fashion

Je bent gewaarschuwd: deze 9 fouten moet je niet maken als je gaat shoppen

Je bent gewaarschuwd: deze 9 fouten moet je niet maken als je gaat shoppen

Hoewel onze portemonnee het lang niet altijd toelaat, is shoppen één van onze favoriete bezigheden. Het daadwerkelijk aanschaffen is slechts één van de onderdelen. Het voorwerk is eigenlijk het leukste om te doen. Maar waar kun je nou de fout in gaan?

De één is wekelijks in de winkelstraten te vinden terwijl de ander slechts een enkele keer wat via het internet besteld. Wat je voor shopper ook bent, er zijn een aantal dingen die we allemaal zouden moeten schuwen als het op winkelen aan komt. 

Met anderen winkelen
Als iets je beslissing over een aankoop kan beinvloeden, is het een ander wel. Als jij nou razend enthousiast bent over een item maar je bestie vindt het helemaal niks, dan is de kans groot dat je het kledingstuk van je dromen niét aanschaft. Zonde! Natuurlijk kan een beetje advies gaan kwaad maar Ieder heeft zijn eigen smaak. Pas als iets écht lelijk zit, zou een shopping partner het moeten zeggen. 

Goedkope schoenen kopen
Comfort is natuurlijk super belangrijk bij schoenen en laat dat nou net hand in hand gaan met goed design en kwaliteitsmaterialen (bij voorkeur leer). Het aanschaffen van goedkope schoenen heeft vaak als gevolg dat je ze niet draagt omdat ze simpelweg gewoon niet lekker zitten. In dat geval is je koopje een regelrechte verspilling geweest wat de cost per wear juist hoog laag zijn.

Te snel de prijskaartjes eraf halen en de bon weggooien
Misschien wel één van de meest gemaakte fouten. Pas de kleding of accessoires thuis uitgebreid nog even door en combineer naar hartelust met de dingen die je al in de kast hebt hangen. Het zou zonde zijn als je later toch spijt hebt van een aankoop en de kaartjes er al af zijn getrokken en de bon ergens onderin de vuilnisbak beland is.

Je laten leiden door afprijzingen
Tijdens de grote sales of een sample sale kun jij je laten leiden door de 'goede prijs' die een item heeft gekregen in vergelijking met het originele bedrag wat eraan hing. Vraag jezelf altijd af of je het item echt nodig hebt, je al iets soortgelijks in de kast hebt hangen, de kwaliteit is wat je van kleding en accessoires normaal gesproken verwacht én met welke items je het in jouw huidige garderobe kan combineren.


Massaal de high street hits inslaan
Heel leuk hoor al die trendy items van Zara en Mango, maar het is wat minder fijn als je in een restaurant aan het eten bent en twee tafels verder iemand hetzelfde ruitjesjurkje aan heeft. Die kans is nou eenmaal groter bij high street hits. Bovendien is de kans erg klein dat je het item volgend seizoen of volgend jaar nog draait. Even goed nadenken dus voordat je zo een trendy item shopt!

Niet prijzen vergelijken
Dit heeft vooral een groot gevolg als je een duurdere aankoop gaat doen. Zeker in het geval van designer items, loont het om diverse sites af te gaan om te kijken waar het stuk van je dromen goedkoper aan wordt geboden. Bonus tip: door je in te schrijven voor nieuwsbrieven kun je wel eens een welkomstkorting krijgen bij webshops. Ook zijn er regelmatig speciale codes die verstuurd worden aan trouwe klanten. Even googelen hiernaar kan geen kwaad dus!

Nieuwe labels en trends vergeten
Zie je online iets voorbijkomen waar je helemaal verliefd op wordt? Sla het dan op in je telefoon. Of het nou om een merk of een trend gaat: op die manier zorg je ervoor dat je niet iets vergeet waar je wel graag in had willen lopen.

Tijdens online shoppen maar één maat bestellen
Zelfs het merk waar je al jaren een trouwe klant van bent, kan soms wel eens anders vallen dan je gewend bent. Kleur, materiaalgebruik en vorm kan allemaal invloed hebben op de manier waarop een item past. Ons advies? Bestel minstens twee maten van het item dat je wilt hebben. Retour zenden is immers zo gedaan. 

Op je favoriete sites kijken voor koopjes
Bij Zalando, Asos, Wehkamp en de Bijenkorf zijn een aantal merken te vinden die je bijvoorbeeld bij kleinere webshops ook kunt scoren. Het kan zijn dat bij een niet-favoriete online shop of een webwinkel die je niet kent, het item wat je zoekt van een bepaald merk goedkoper is. Even goed researchen dus voordat je iets bestelt!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top