Fashion

Online tweedehands kleding kopen en verkopen: 5 onmisbare tips!

Online tweedehands kleding kopen en verkopen: 5 onmisbare tips!

Tweedehands winkelen was een aantal jaar geleden nog iets wat men deed als het nodig was, bijvoorbeeld als je krap zit op financieel gebied, maar tegenwoordig is thrifting helemaal hip. Een winkel inlopen op zoek naar dat ene mooie item is alleen niet meer van deze tijd. Door middel van deze tips wordt het kopen en verkopen van items via online platform straks een eitje!

1. Zoekwoorden

Bij het zoeken naar kledingitems op apps zoals United Wardrobe of Vinted is het erg handig om gebruik te maken van zoekwoorden. Specifiek zoeken op maten, stijlen, kleuren of merken kan een hele hoop tijd en teleurstelling besparen. Je schoenmaat invoeren bij het zoeken naar een nieuw paar hakken kan bijvoorbeeld voorkomen dat je teleurgesteld wordt door dat ene mooie paar schoenen dat net een maatje te klein is.

2. Tags

Bij het verkopen van items geldt eigenlijk hetzelfde; door tags te gebruiken die relevant zijn voor het item dat je probeert te verkopen, kan een potentiële koper jouw item makkelijker vinden. Hiermee vergroot je het aantal mensen wat jouw item te zien krijgt en zo dus ook de kans dat je het item snel verkoopt.

3. Foto's

Goede foto's zijn op dit soort apps onmisbaar. Als je een kledingstuk probeert te verkopen, zorg dan voor duidelijke foto's waar het item vanaf verschillende kanten te zien is. Een foto waarop je het item aanhebt kan ook net de doorslag geven voor potentiële kopers. Probeer op deze foto een leuke outfit te stylen met het item om kopers inspiratie te geven. Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe betrouwbaarder je overkomt op kopers. Zorg er ook altijd voor dat het item gestreken is en daarnaast geen vlekken of dierenharen bevat.

4. Prijs

Eerlijke prijzen zijn voor zowel de koper als de verkoper van groot belang. Als verkoper moet je realistisch nadenken over hoeveel je item waard is en hoeveel je zelf bereid zou zijn om ervoor te betalen. Hoe nieuwer en luxer een item is, hoe meer je ervoor kan vragen. Zorg ervoor dat je eventueel de prijzen nog kan verlagen wanneer blijkt dat er geen interesse in het item wordt getoond. Als koper kan je altijd proberen te onderhandelen met de verkoper als je de prijs te hoog vindt. Sommige apps geven de gebruiker ook de mogelijkheid om te bieden.

5. Contact

Wanneer je een product gekocht of verkocht hebt, is het altijd aan te raden om goed contact te houden met de persoon waar je zaken mee doet. Laat elkaar weten wanneer het product is verzonden en aangekomen, of laat een review achter op de account van de ander. Ook kan je elkaar volgen, zo vergroot je elkaars kans op verkopen. Je netwerk vergroten kan op deze platforms leiden tot meer klanten, zodat je uiteindelijk misschien wel redelijk geld kan gaan verdienen met je oude kleding.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vinted (@vinted) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door United Wardrobe (@unitedwardrobe) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top