Beauty

Clinique persoonlijk huidadvies

Report - Nog altijd zoekende naar het ideale beautymerk, was ik erg blij met de uitnodiging van Clinique om haar producten uit te proberen. Nieuwsgierig toog ik (zonder make-up) naar Douglas, alwaar mij een uitgebreid persoonlijk huidadvies wachtte van een van de Clinique adviseuses.
Tekst: Mel Wood
[IMG01]


Met een overheerlijke Clinique cakepop en verfrissende sapje in mijn hand (mijn ontbijt), werd ik begeleid naar de Clinique counter. Het advies begon met een digitale vragenlijst die ik moest invullen. Een handige tool, waar een groeiend aantal Clinique verkooppunten gebruik van maakt. Een adviseur checkte daarna ook nog even mijn huid onder een vergrootglas en ik bleek een normale tot gecombineerde huid te bezitten.
[IMG02]Mijn huid werd daarna grondig gereinigd, en wat waren de producten zacht! Normaal krijg ik snel een trekkerig gevoel na een reinigingsgel, maar nu voelde mijn huid soepel en verfrist aan. De reiniging was deel van het 3-step skin care system van Clinique. Inmiddels een begrip in beautyland en ik snap nu waarom. Het stappenplan wordt op je huid afgestemd, en bij mij was stap 1 het reinigen met Liquid Facial Soap Mild. Stap 2 was exfoliëren met Clarifying lotion2. De laatste stap was hydrateren met Dramatically Different Moisturizing Lotion. Het stappenplan is te koop in een superhandig productpakketje waarmee je snel je dagelijkse verzorging aftikt.
[IMG03]

Naast het 3-stappenplan, was er ook aandacht voor eventuele huidproblemen. Ik heb gelukkig geen last van puistjes of huidverkleuringen, maar heb wel snel last heb van wallen. De adviseuse raadde aan: Even Better Eyes Dark Circle Corrector, verzorging en transparante camouflage in een.
[IMG04]
Op en top verzorgd
Ik keek in de spiegel en mijn huid zag er veel minder dof en mat uit. Maar er was meer. Ik werd ook nog professioneel opgemaakt (erg handig, want ik had een feestje die avond). Ik kon kiezen tussen een aantal soorten foundations en een BB cream, tegenwoordig helemaal hot and happening. Ik ben nooit zo’n fan van foundation en heb op zich een egale huid, dus ik wilde iets lichts. De BB creams van Clinique beschermen ook tegen UV-stralen en overmatige talgproductie, dus ik ging voor deze multifunctionele oplossing.
Na deze basis werd ik verder opgemaakt met een heel handige eyeliner, oogschaduw, concealer en blush. De nieuwe rode Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm maakte het geheel af: een verzorgende gekleurde balsem met verzorgende stoffen als shea- en mangoboter.
[IMG05]
Ik kom zelf meestal niet verder dan een dagcrème, mascara en een lipgloss die rond lunchtijd alweer verdwenen is, dus ik voelde me op en top verzorgd. En warempel, leek het nu maar zo of werd ik ook echt meer bekeken toen ik door de stad terug naar mijn kantoor liep?
De BB cream heb ik thuis nog gebruikt, maar bleek mijn huid toch iets doffer maken. Misschien had ik toch een andere tint moeten nemen (tip: check foundations ook even in het daglicht). De rode Chubby Stick is superhandig en geeft gelijk een gezonde look. En het 3-step skin care system is mijn nieuwe favoriet!
Voor meer informatie kijk je even op www.clinique.nl. Hierop staan ook handige testjes waarmee je kan checken welk soort producten bij jouw huid passen. En natuurlijk kan je ook advies inwinnen bij de Clinique counters bij o.a. Douglas.

Deel dit artikel
Back to top