Beauty

Zo verminder je de grote poriën op je benen

We hebben het allemaal weleens geprobeerd om van die hardnekkig zichtbare poriën op onze benen af te komen. Tevergeefs, je blijft de kleine- of grote opdonders zien. Helaas kun je niet volledig van ze afkomen, maar gelukkig zijn er genoeg thuisremedies die je kunt toepassen om de poriën op je benen te verminderen.

First things first. Waarom hebben we die donkere rondjes eigenlijk op onze benen? De reden achter deze donkere verschijning is dat de poriën/haarzakjes zijn gevuld met olie die bacteriën en dode huidcellen aantrekken. Deze reageren op zuurstof waardoor de bultjes op je benen donker worden. Wanneer je je benen scheert gaan de poriën verder open, daarom zie je de bultjes altijd meer na het scheren of waxen.

Hoe dan ook, je komt nooit volledig van zichtbare poriën af omdat je ze nodig hebt om je huid gezond te houden. Gelukkig kun je ze wel verminderen.

Creëer een scrub van twee eetlepels bruine suiker, twee eetlepels Aloë Vera en één lepel citroensap. Maak je (boven)benen schoon met lauw water en scrub ze vervolgens met het Aloë Vera-mengsel. Reinig je benen daarna met warm water en spoel ze af met koud water.

Iets anders wat heel goed werkt tegen deze poriën is komkommerpuree. Schil een komkommer en stop ‘m in de blender. Smeer de komkommerpuree voor een paar dagen iedere ochtend en avond over je benen, laat het een paar minuten intrekken en maak je benen daarna schoon met lauw water. Je zult zien dat de donkere plekjes op je benen minder worden.

 

Chillin' with Madame 👠

Een foto die is geplaatst door Romee Strijd (@romeestrijd) op

Deel dit artikel
Back to top