Fashion

Dit zijn de echte namen van de celebs

Niet iedereen is gezegend met prachtige namen als Audrey Hepburn, Suki Waterhouse of Gwyneth Paltrow, zo ook een paar sterren niet. Een aantal van de hedendaagse celebs waren vastbesloten om door te breken en besloten in de naam van fame hun titel te veranderen. 

Alexander McQueen
Echte naam: Lee Alexander McQueen
De modeontwerper besloot om voortaan door het leven te gaan met zijn tweede naam. 

Coco Chanel
Echte naam: Gabrielle Bonheur Chanel 
Over het verhaal achter de naam ‘Coco Chanel’  zijn vele versies. Zo zou de modeontwerpster haar nickname te danken hebben aan haar vorige carrière als zangeres en zou ‘Coco’ zijn bedacht naar aanleiding van een lied dat ze graag zong. Volgens de ontwerpster herself zou ‘Coco’  een afkorting zijn van het franse woord cocotte, wat kept woman betekent. 

Gigi Hadid
Echte naam: Jelena Noura Hadid 
Yolanda Foster, de moeder van het model, werd vroeger als kind ook door haar moeder Gigi genoemd. Yolanda nam deze gewoonte bij haar dochter over en begon haar thuis ook Gigi te noemen. Toen het model naar de middelbare school ging, zat er een meisje bij haar in de klas dat Henela heette. Het was erg verwarrend voor de dames en de docent, omdat de namen zo op elkaar lijken, dat de docent aan Yolanda vroeg of de jonge Jelena een bijnaam had die ze kon gebruiken. Hierop antwoordde Yolanda dat dat Gigi is en sindsdien is het Gigi gebleven.

Irina Shayk
Echte naam: Irina Valeryevna Shaykhlislamov
Tja, we kunnen ons enigszins voorstellen dat het model haar naam afkort om de vele uitspraakvariaties van haar achternaam achterwege te laten. 

Marilyn Monroe 
Echte naam: Norma Jean Mortenson 
Marilyn Monroe ging door het leven met vele namen. Op haar geboortecertificaat stond de naam: Norma Jean Mortenson en ze was gedoopt onder de naam Norma Jeane Baker. Ze deed modellenwerk onder de naam Jean Norman en Mona Monroe. De perfecte naam als actrice vond ze Jean Adair. Als hotelgast noemde ze zichzelf Zelda Zonk en toen ze werd opgenomen in een psychiatrische kliniek stond ze ingeschreven onder de naam Faye Miller. Pas in maart 1956 veranderde ze haar naam officieel in Marilyn Monroe. 

Katy Perry
Echte naam: Katheryn Elizabeth Hudson
Voordat Katy beroemd werd, was ze een Christelijke zangeres. Echter was er nog een zangeres met dezelfde naam en daarom besloot ze voortaan door het zangleven te gaan als Katy Perry. 

 

Felt like a fairy godmother last night in @marchesafashion for @childrensla ❤️

Een foto die is geplaatst door KATY PERRY (@katyperry) op

Michael David Kors
Echte naam: Karl Andersen, Jr.
De ouders van Michael scheidden toen hij nog erg jong was. Toen hij 5 jaar oud was ging zijn moeder hertrouwen en zou de jonge Karl een nieuwe achternaam krijgen. Zijn moeder vertelde hem destijds: ‘Je krijgt een nieuwe achternaam, waarom kies jij dan niet een nieuwe voornaam?’ Karl vond Michael en David mooie namen. Hij vond Michael net wat mooier en koos daarom dat David zijn tweede naam werd. 

Rihanna
Echte naam: Robyn Rihanna Fenty
De zangeres schakelde over op haar tweede naam toen ze beroemd werd. Alleen goede vrienden en familie noemen haar nog bij haar voornaam. 

Twiggy
Echte naam: Lesley Hornby 
Twiggy was zelf nooit blij met de bijnaam die ze had gekregen. Echter bleef iedereen haar Twiggy noemen en dankte ze achteraf haar succes mede aan haar naam.

Natalie Portman
Echte naam: Natalie Herschlag 
De actrice gebruikt haar oma’s meisjesnaam om onderscheid te maken tussen haar privénaam en acteernaam. 

Bruno Mars
Echte naam: Peter Gene Hernandez 
Als baby kreeg de piepjonge Peter de nickname Bruno van zijn vader. Zijn vader noemde hem Bruno omdat hij als baby een beetje chunky was en zijn vader fan was van de forse boxer Bruno Sammartino. De zanger kwam met de achternaam ‘Mars’ omdat veel meiden tegen hem zeiden ‘You’re out of this world!’  

Beeld Thumb: Getty

Deel dit artikel
Back to top