Fashion

In de gaten houden: Susanna Kay

Nederlandse Fashionable popster! - Nederland is een nieuwe, fashionable popster rijker: Susanna Kay. Op verschillende foto's doet ze ons denken aan Lady Gaga. Gelukkig heeft de zangeres een eigen geluid en op het podium ook een geheel eigen stijl. Geen kloon dus! Lady Gaga is hot maar onze 'eigen' Susanna Kay kan er ook wat van!
Susanna (25) komt uit een zeer muzikale familie en van jongs af aan weet ze dan ook dat zingen haar grote passie is. Haar oma en haar moeder hebben in vele operettes gezongen maar haar grootste inspirator was haar geliefde tante Suze. Suze van Grootel was een bekend klassiek geschoolde sopraan die enkele CD’s heeft uitgebracht met o.a. liederen van Poulenc, Strauss en Mendelssohn. Suze en Susanna trokken veel met elkaar op. Ze spraken altijd over zingen, optreden en mooie kleding. Susanna wist dat er een dag zou aanbreken dat ze zelf op het podium zou staan om te zingen.
Ook Couture en Fashion zijn een groot onderdeel van haar jonge jaren. Als klein meisje mocht Susanna met haar tante mee naar de mode shows van Mart Visser en Ronald Kolk om te kijken naar kleding voor haar optredens. Ze droomde dan ook weg toen haar tante in prachtige creaties schitterde op podia wereldwijd.
Susanna heeft een Masters of Science in Marketing en een Bachelor of Science in communicatiewetenschap. Maar na een acteer opleiding bij Lee Strasberg in New York beseft ze dat ze haar grootste passie moet volgen: zingen.
Na haar ontdekking door A&R manager en hit songwriter Tony Cornelissen (o.a. Cascada, Do en Di-rect) tekent Susanna Kay bij Sony Music Entertainment. Susanna zingt pop/dance en omschrijft zichzelf als een ‘GLAM POP’ singer: Sexy, Stylish, Sophicated & Edgy.
Naast het performen en de muziek, heeft ze een grote liefde voor Fashion, Art & Design en wil ze al deze elementen verweven in haar act. In de videoclip van haar eerste single ‘Off The Hook’ is dit dan ook hét uitgangspunt geweest.
Voor de single ‘Off the Hook’ heeft ze samengewerkt met de hit producers van DeeKay (o.a. de Sugababes, Sophie Ellis Baxter en Randy Jackson) en songwriters/producers Svante Halldin en Per Eklund (o.a. Britney Spears). Voor haar videoclip heeft Susanna zelf een creative team gevormd met new media kunstenaar Joseph Klibansky en zijn broer Louis Klibansky (Art Director), om het Art & Design element te integreren. Susanna heeft de videoclip samen met de broers bedacht en geproduceerd.
Voor het fashion element heeft Susanna gekozen voor een samenwerking met verschillende Dutch Fashion Designers. Samen hebben ze zo een grote variatie aan looks en outits kunnen laten schitteren in deze fashionable music video, zoals bijvoorbeeld de ‘edgy pop princess’, ‘the fashion warrior’, ‘grubby gold’, ‘spring bling’, de ‘fierce animal’- en ‘candy floss’ look. De fashion is van o.a. Marlies Dekkers, Ratna Ho, Leonie Smelt, Clifford Portier (a.k.a. King of the couture catsuits) en de wearable art van Bibi van der Velden, Dimitar Delchev en Vanya Dimitrova.
Voor de choreografe tekende niemand minder dan choreograaf en movement coach Roy Julen, executive choreographer van het RTL4 programma ‘So You Think You Can Dance’. Hij zal ook de volledige choreografie gaan verzorgen voor de Susanna Kay Glam Pop stage show.
Dus, stay tuned voor meer over Susanna Kay want de 2e single is inmiddels opgenomen in Zweden met songwriter/producer Mats Valentine (o.a. Kelly Clarkson, Jessica Simpson, Il Divo)!
Voor de fashionable videoclip en meer informatie over Susanna Kay check haar website www.susannakay.com.
Alle nieuwtjes en winacties altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je HIER dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Back to top