Fashion

Het Verona van Franklin & Marshall

Het merk Franklin & Marshall is in 1999 opgericht door Giuseppe Albarelli en Andrea Pensiero: twee ondernemers met een enorme passie voor vintage en sport. Voor de opening van hun flagshipstore in geboortestad Verona, gingen wij naar het mooie Italië. Bekijk hier het verslag!
 
Franklin & Marshall is een merk wat wij associeerden met stoere mannen langs het honkbalveld. En op zich klopt dit deels ook, omdat het merk zijn oorsprong vond in de Amerikaanse universiteitscultuur. Maar Franklin & Marshall is zoveel meer! 
 
 
Verona
 
De stad van Romeo & Juliet, maar zeker ook van Franklin & Marshall. Met de kleine straatjes en prachtige historische gebouwen is Verona echt een stad die je een keer gezien moet hebben. In het centrum vind je de Franklin & Marshall winkel, waar de sportiviteit en Amerika-liefde vanaf spat! 
 
 
 

Tour

Verona zit bomvol historie. Met een tourguide door de stad lopen is een echte aanrader! Wij werden in customized F&M auto's rondgereden: de eyecatchers van de stad! 
 
 
 
Store Opening & The Factory 
 
De winkelopening en het feest vonden plaats op de eerste avond. In het centrum van Verona verzamelden zich een leger bloggers en fashionista's van over de hele wereld.

De volgende ochtend stapten we in de stoere auto's op weg naar de fabriek waar praktisch alle kleding van het merk gemaakt wordt. Italian made dus! Verbogen in de heuvels van Verona lag de fabriek waar Italiaanse dames het naaiwerk verrichten en waar de collectie van het merk ieder jaar weer met grote zorg tot stand komt. 

 

Interview

 
Tijdens deze reis hadden we de kans te spreken met Andrea Pensiero, een van de eigenaren en grondleggers van Franklin & Marshal. We spraken met hem over het merk en de toekomst en als eerste logische vraag vroegen we hem waar de naam Franklin & Marshall eigenlijk vandaan komt? Andrea vertelde over zijn liefde voor de Amerikaanse Universiteiten en hoe hij op een dag de Franklin & Marshall Universiteit vond in Amerika en hen een vast bedrag per jaar beloofde mits hij de naam mocht gaan gebruiken voor een kledingmerk.  

Volgend Andrea is de typische F&M stijl vintage Amerikaans, voor iedereen draagbaar en comfortabel. Wisten jullie dat het merk 50/50 produceert? Dus de helft dames en de andere helft herenkleding? Wij niet! Daarover snel meer!  

 

Natuurlijk konden we niet naar huis zonder de muur van de liefde te bezoeken, vlak bij het balkon van Romeo & Juliet... Zucht.. Ciao prachtig Verona, tot de volgende keer! 

 
Deel dit artikel
Back to top