Fashion

Hip of Horror: Vogue Italia's 'horror story'

De Italiaanse Vogue staat bekend om hun vaak controversiële en soms ongevoelige editorials. Dit soort shoots worden vaak met het label 'art' uitgebracht, maar dit komt niet altijd goed over en veel mensen vinden de shoots eerder racistisch, seksistisch of ronduit schandalig. Vogue Italia heeft nu een 'horror' shoot uitgebracht waar veel mensen iets over te zeggen hadden. 

De shoot is een high-fashion horror film waarin modellen schreeuwend, bang en bloederig zijn afgebeeld, terwijl ze onder druk van wapens staan en worden achtervolgd. Dit soort beelden zijn op tv allang geen verrassing, meer maar veel mensen moesten even slikken toen het op print werdt gezet met een verrassende boodschap. 

Er werdt bespoken dat de beelden domestic violence 'glamourisen' en zelfs promoten. Ookal vinden mensen dat de shoot te ver gaat, zijn de scenes die films als The Shining en American Horror Story nabootsen geen 'promotie' van huiselijk geweld. 

De bedoeling was juist om mensen bewust te maken van huiselijk geweld. Sozzani van Vogue vertelt: "the horror of life is bigger than the one that you can see in the movies. This is really a horror show, what we are looking at and what we see every day in every newspaper around the world is how fragile the woman still is today, and how she can be attacked, can be abused, can be killed."

Misschien dat het beter was geweest als Vogue een boodschap die al gevoelig is niet in Prada verpakt, om ook de SS14 trends te showen. Ook is er een filmpje gemaakt wat samengaat met de shoot en die is zeker niet fijn om te zien voor mensen die geen fan zijn van de horror genre.

Een shot van bloederige vuilniszakken en schreeuwende vrouwen die worden rondgesleept zijn ook niet ons idee van een boodschap tegen huiselijk geweld, zelfs niet als de beelden door Steven Meisel himself zijn vastgelegd. Sommige mensen vonden de shoot juist duidelijk en een wakeup call voor mensen om in te zien wat er achter gesloten deuren kan gebeuren. Wat zeggen julli: hip of horror?

Bron

Deel dit artikel
Back to top