Fashion

Report: basiscursus styling bij academie artemis IV

Nieuw op Fashionscene: eens in de twee weken een report over de basiscursus styling op Academie Artemis. Fashionscene’s Emma gaat op onderzoek uit, verdiept zich helemaal in de wereld van styling, interviewt Artemis studenten én volgt zelf de cursus. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees snel verder!

Het zit erop. De laatste collages zijn gemaakt, de eindproducten gepresenteerd en iedere cursist mocht een certificaat in ontvangst nemen. Het waren 8 lesavonden van inspiratie, huiswerk, nieuwe dingen leren en heel veel gezelligheid.

De laatste cursusavond sloten we goed af met alle eindpresentaties, die we bekeken onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen had een eigen product bedacht en daarbij verschillende moodboards of het product zelf gemaakt. De producten waren enorm verschillend, van app's tot kleding en van een woonaccessoire tot een game. Zie de foto's voor de creaties van een aantal cursisten: 


Zelf bedacht ik een 3D-Magazine voor op je tablet. Op de foto zie je de cover voor het digitale tijdschrift en twee moodboards. 

Marjolein haar product is iets wat ze echt gaat uitvoeren. Zij start namelijk een sportlijn met luxe Braziliaanse sportkleding, genaamd LeBlon Sports. Fijne sportstoffen in een luxe uitvoering. Need we say more?


Maar het kan ook  iets heel anders zijn. Susanne maakte een mini maquette van een kinder speelhuisje, wat tevens een opberger én een woonaccessoire is. 


Quinty bedacht een abonnement op een kledingbox die geïnspireerd is op de stijl van bekende bloggers, genaamd Curated Style. 

Wat heb ik nu zelf uiteindelijk geleerd?  Op een andere manier naar dingen te kijken en hier ideeën bij te ontwikkelen. Ik heel veel geleerd over collage's maken en de bijbehorende technieken. Ook over kleurgebruik en kleurkaarten. En vooral de eindopdracht waarbij je een concept ontwikkeld, vond ik erg leuk en leerzaam. Met de basiscursus styling ben je niet meteen een afgestudeerd stylist, maar krijg je inzicht in wat het vak precies inhoudt en krijg je een stukje van de basis. Kortom ik heb mijn creatieve zelve absoluut naar bovengehaald. 

Deel dit artikel
Back to top