Fashion

Obsessed with my: arm candy

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Jessica, eigenaresse van webshop Jazzies.nl en haar arm candy.

"Mijn lievelingsitem is eigenlijk niet één item, maar een hele rits aan armbanden. Mijn liefde voor ‘armcandy’ ontstond al toen ik klein was, alles wat glitterde trok mijn aandacht! Mijn moeder is ontzettend creatief en dat betekende dat we heel vaak aan het knutselen waren. Mijn favoriete bezigheid was het rijgen van kraaltjes, want dan kon ik mijn eigen glitterarmbandjes knutselen. Ik heb ontelbare hobby’s gehad, maar deze is altijd gebleven. Ik maakte armbandjes, maar ook kettinkjes en oorbellen – voor mezelf, maar ook voor vriendinnen. Ik liep al heel lang met het idee om er iets mee te doen en in 2011 werd mijn droom werkelijkheid: een eigen webshop met mijn label. Hier verkoop ik trendy en betaalbare sieraden en accessoires van mijn eigen merk Jazzies en o.a. van Club Manhattan, Melz en Urban Nomads. Ook werk ik als PR consultant bij SimplyPR in de fashion- en lifestyle branche." 
 
jazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieradenjazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieraden

Bohemian
"Het liefst combineer ik armbandjes met blote armen, want onder een trui zie je ze niet… In de winter draag ik dan ook vaak mijn mouwen driekwart, maar ik kan niet wachten tot het echt mooi weer wordt en ik die blote armen met armcandy weer kan showen. Vorige zomer was mijn 8 in 1 armband favoriet, maar nu kies ik vaker voor smalle, ‘bohemian’ armbandjes gecombineerd met een horloge. Ik heb echt tig armbandjes, dus ik kan bij elke outfit wel een andere combinatie kiezen."
jazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieradenjazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieraden

Stijl
"Ik betrap mezelf erop dat ik in het verleden heel veel miskopen heb gedaan: wat bij een ander super hip en leuk staat, hoeft jou echt niet altijd te staan. Inmiddels ben ik er wel achter wat mijn stijltje is: een combinatie van netjes en stoer. Een mooie blazer op een skinny met stoere cowboylaarsjes of een baggy broek met leren jasje en pumps. Ik heb een periode van rokjes gehad, maar die draag ik bijna niet meer, dan ga ik liever voor shorts. Platte schoenen zal je bijna niet vinden in mijn kast, al ben ik heel blij met de lage, grijze Converse All Stars die ik laatst heb aangeschaft. Ik probeer wel altijd ‘a pop of colour’ toe te voegen aan mijn outfit en dat kan van alles zijn: een gekleurde broek, gekleurde schoenen of felle nagellak. Komend seizoen verwacht ik groot fan te zijn van mijn witte, leren jasje en kobaltblauwe high heels. Met kettingen heb ik fases, maar armbandjes blijven altijd favoriet. Ik heb tijden gehad van enorme armbanden, maar momenteel houd ik van een rits subtiele armbandjes of zelfs maar één armbandje gecombineerd met een eyecatching ketting."

jazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieraden

Mode
"Mode betekent heel veel voor mij, ik kan uren rondklikken in webshops, volg ontelbaar veel blogs en vind het heerlijk om met een stapel tijdschriften op de bank te zitten. Voor Jazzies probeer ik continue trends te volgen, maar vooral ook dicht bij mezelf te blijven. Je zult bij Jazzies geen items vinden waar ik zelf niet achter sta. Verder vind ik mode een manier om jezelf uit te drukken, ik vind het heerlijk om naar mensen op straat te kijken, inspiratie op te doen en er vervolgens achter te komen dat ik dat helemaal niet ben. Dat moet je ook accepteren, het belangrijkste is dat je jezelf er goed bij voelt. Af en toe kan ik echt verdwalen in de wereld van mode en het is voor mij ook een beetje een middel om soms te ontsnappen aan de werkelijkheid. Ja, ik heb een gat in mijn hand, maar ook ik heb momenten dat ik niks leuk vind staan. En als ik het dan een week later aantrek, vind ik het ineens fantastisch. Mode gaat voor mij dan ook hand in hand met je humeur."  
 
jazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieradenjazzies armbanden jessica bakker stijl look outfit sieraden

Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top