Fashion

Obsessed with my: bloemen ketting

In “Obsessed with my” laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een bepaald item. Jouw can’t live without rode Chanel lippenstift, bontjas van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Annelotte en haar zelfgemaakte bloemen kettinkje.



Bloemetjes buiten zetten

"Dit kettinkje is speciaal voor mij omdat ik de bloemetjes die erin zitten zelf heb geplukt en gedroogd. Ik was een tijd terug voor een paar weken aan het werk op een biologisch kruidenbedrijfje in Toscane. Mijn dag bestond daar uit bloemen plukken als een soort Heidi in de bergen. Ik had er geen bereik met mijn mobiel en geen internet, wat eigenlijk heel fijn was. Na twee weken was het genoeg en ben ik de bloemetjes buiten gaan zetten in de rest van Italië! Mét mijn nieuwe aanwinst, het bloemen kettinkje. Dit sieraad staat voor mij voor rust, als ik me gestresst voel wrijf ik er over en maakt het mij gelijk ontspannen."
 

 
Anti-pink
"Mijn stijl is stoer, ook wel praktisch en ik hou zeker niet van te veel prints door elkaar. Het moet een mooi geheel samen vormen. Kleding moet goed voelen, goed staan en is voor mij heel persoonlijk. Ik ben mij bewust(er) van wat mij staat en juist niet; roze bijvoorbeeld, daar zul je me never nooit in zien. Primaire kleuren en zwart en wit juist weer wel."


 
Fashion with a story
"Kleding haal ik overal vandaan; marktjes, tweedehands winkeltjes, op vakantie. Ik vind het leuk als het een verhaal heeft, het al gedragen is of mij aan iets of ergens doet herinneren. Ik probeer zo veel mogelijk de grote modeketens te omzeilen. Ik vind het steeds minder interessant worden en slecht voor het milieu. Waarom zouden we altijd meer kopen, als er al zoveel moois is gemaakt?"

Wil jij ook met een voor jou bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan een foto naar info@fashionscene.nl met jouw verhaal erbij! Waarom is je liefde voor dat item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in deze rubriek!

Deel dit artikel
Back to top