Fashion

Pete verkoopt bloedschilderijen

Tja, de één heeft als hobby servies schilderen, breien en pottenbakken en de ander heeft als hobby bloedschilderijen. Uhm, bloedschilderen?!?

 

Je leest het goed: het kan. Met neme een kwast, een plasje bloed en een schildersdoek. Je doopt de kwast in het bloed en kliederen maar! Helemaal van deze tijd. Pete Doherty doet het ook. En het ziet ernaar uit dat de drugsverslaafde hier nog veel geld aan gaat verdienen. Meneer verkoopt namelijk een stuk of veertien bloedschilderijen van eigen hand (hoeveel liter van het rode spul zou dat wel niet geweest zijn?). Naar verwachting kunnen deze tussen de dertig- en zeventigduizend euro opbrengen. Maar voordat de werken verkocht worden, zijn deze nog te bekijken in een Londense galerij.

Heeft Pete geld nodig voor joints???

‘Bloodworks’ bevat een aantal macabere ontwerpen. Zo staat op een doek een zelfportret van Pete, die erg kwaad en duister kijkt. Bloedspatten bedekken zijn gezicht. Op een andere schilderij ligt een man op een bed in een gevangeniscel. De rest van de schilderijen zijn speciaal gemaakt voor de memoires van Doherty. Een selectie van zijn dagboeken verschijnen in juni als ‘The Books en Albion: The Collected Writing of Peter Doherty’. In één woord: creapy!

Wat moet je nou met zo’n bloedschilderij en een bijpassend dagboek van een drugsverslaafde?

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top