Fashion

And the best dressed is…

Clive OwenCelebs als Charlotte Church, Elton John en Claudia Schiffer mochten samen met de redactie van GQ een stem uit brengen voor zowel Best als Worst Dressed 2006.

Bij het samenstellen van de lijst werd vooral gelet op de onberispelijke Britse kledingstijl van de mannen in kwestie. Mooi pak, wit overhemd en weinig poeha waren sleutels voor succes.

Clive Owen (nu in de bios te zien in The Inside Man, echte aanrader!) werd gekozen tot nummer 1 vanwege zijn perfecte klassieke combinaties. De top drie bestaat verder uit Chelsea coach Jose Mourinho als runner-up en Jude Law op de derde plaats.

Prins Charles behaalt met zijn 16e plaats in de Best Dressed lijst een eervolle vermelding. De politicus David Cameron is benoemd tot Worst Dressed British man 2006. Opvallend is de hoge notering in de Best Dressed categorie van rocker Pete Doherty. Hij heeft zijn 7de plek vooral te danken aan de Dior Homme overdosis in zijn garderobe.

Hubbie van Madonna, Guy Ritchie, scoorde hoog in de lijst Worst Dressed. Aan Doherty en Law de twijfelachtige eer om in beide ranglijsten voor te komen.

Welke goedgeklede Brit mis jij nog in deze lijst? En ben je het eens met de nummer 1? (VM)

Deel dit artikel
Back to top