Fashion

Doortje's Vintage Diary #4

Wat was het toch een prachtvrouw, met gevoel voor stijl en een prachtig hoofd en lichaam. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Marilyn Monroe. Geïnspireerd door haar stijl en Michelle Williams vertaling van haar: my vintage week with Marilyn!

doortjesvintage

doortjesvintage

Marilyn Monroe. Een prachtvrouw met een lichaam dat tegenwoordig op de catwalk gevreesd wordt, maar gelukkig nog steeds mannen tot stilstand brengt.

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat ze stierf. Een jaar van herdenking. Afgelopen winter kwam de film 'My week with Marilyn' uit, met een bijna levensechte Marilyn, vertolkt door Michelle Williams. Het geweldige acteerwerk van Michelle werd beloond met een Golden Globe, een handjevol andere belangrijke awards en ze is genomineerd voor een Oscar.

De stijl van Marilyn komt door de film opnieuw tot leven. De hoge taille, de roklengte, de mooie materialen en de voor die tijd shockerende decolleté's. In deze tijd allemaal elementen die terug te vinden zijn in de mode, of het nu high fashion is of vintage. Een ode aan Ms. Monroe én de vrouwelijke vormen.

doortjesvintage

dv dv

Niet alleen haar gevoel voor stijl zien we terug in deze tijd, ook haar gebruik van make-up. Zoals ze zelf zei: 'I want to grow old without facelifts. I want to have the courage to be loyal to the face I have made'. Het gezicht dat ze zelf maakte met haar kenmerkende zwarte eyeliner, peroxide blonde haar, de zwoel gestifte lippen en haar iconische moedervlek die al vaak gekopieerd is, kijk maar naar Madonna. Geen rare stap dat het make-up merk MAC in oktober met een collectie komt met Marilyn als inspiratie.

dv

Met dank aan Marilyn mag de vrouw haar rondingen laten zien, met make-up haar gezicht mooier maken en de wereld met een aanstekelijke lach tegemoet zien. Ook in deze tijd.

dv

Liefs, Doortje Vintage

Deel dit artikel
Back to top