Fashion

Yanis: mijn wintergarderobe

Er was van een zogenaamde 'zomer' weinig te merken. Vandaar dat ik het ook niet heel gek van mezelf vind dat ik nu - nog steeds in de zomer - al druk bezig ben met het winterklaar maken van mijn garderobe. En dat is ieder jaar weer makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat moet er dit najaar verplicht in mijn wintergarderobe zitten en wat mag linea recta in de zak van Max?

garderobe

Als arme student heb ik een niet al te groot budget om nieuwe winterse items aan te schaffen. Want ik moet eerlijk toegeven; winteritems zijn wel heel leuk, maar ook veel duurder dan luchtige zomerkleding. We weten allemaal dat een luchtige top negen van de tien keer veel goedkoper is dan een wollen trui. Maar dat mag een goede wintergarderobe natuurlijk niet in de weg staan. En om de kosten iets te drukken, dragen we die heerlijke oversized knit van vorig jaar toch gewoon nog een jaartje door?

trui vorig jaar

Deze trui kan nog best een jaartje, toch?

Want kleding weggooien, dat is toch wel iets waar ik moeite mee heb. Als ik druk bezig ben met opruimen kan ik van alles weggooien. Zo heb ik - echt waar - mijn iPod weggegooid. Iets wat ik levenslang nog te horen zal krijgen. Maar bij kleding is het anders. Want de mode keert over een aantal jaar weer helemaal om en dan kan je die oude trui of wijde broek van een paar jaar terug weer gewoon dragen. Niet zo gek dat ik het heel, maar dan ook héél jammer vind dat mijn moeder niks bewaard heeft van wat ze vroeger heeft gedragen. De jurken die wij nu 'vintage' noemen, verdwenen toen mevrouw ze niet meer leuk vond of paste rechtstreeks in de prullenbak.

Maar ook mijn moeder was hip en droeg in die tijd skinny jeans. Natuurlijk niet een echte, maar één die ze zelf met de naaimachine skinny maakte. Leuk om te weten, maar nog leuker om zelf te dragen. En juist daarom wil ik zo veel mogelijk bewaren zodat mijn kinderen de kleding van mijn verhalen later kunnen dragen. Zoals: dit droeg mama naar de fashion week, en dit droeg mama naar haar eerste schooldag.

Genoeg over mijn moeder en het bewaren van kleding en back to de perfecte fall/winter garderobe. Want wat moet je nou echt aanschaffen voor deze winter? Dat is natuurlijk voor ieder persoon anders, maar boven aan mijn lijst staat toch wel de perfecte winterjas. Na 'm twee jaar trouw gedragen te hebben is het nu toch wel tijd om afscheid te nemen van mijn oude winterjas en in te ruilen voor een nieuwe warmtevriend. Maar wat voor winterjas is nou de perfecte winterjas? Waarin wil ik iedere dag gezien worden? Ik heb drie opties: de oversized mannenjas, maar is deze grote jas ook echt warm en welke handschoenen moet ik daar bij dragen? De camel coat, perfect maar zagen we vorig jaar ook al veel. En hangt er aan de camel coat niet een flink prijskaartje? En als laatste de parka, de beste als het op het weer in Nederland aankomt: regen.

Camel coat mannen jas

De camel coat en de oversized mannenjas. Wie-o-wie gaat het worden?

Daarnaast zijn er natuurlijk meer dingen die niet mogen missen in mijn wintergarderobe. Zo ben ik hard op zoek naar een paar sokken die ik in hoge hakken of korte laarsjes zou kunnen dragen. Een wollen winterse stof is perfect voor een koude winterse dag, maar zodra het zonnetje schijnt zijn deze stippensokken een betere optie.

wollen sokken asos sokken gestipt asos

De wollen en gestipte sokken zijn gewoon te bestellen bij Asos.

Ook de zoektocht naar de perfecte wijde pantalon is weer van start gegaan. En dan het liefst een hoger model, gemaakt van kwalitatieve stof. Waar ik deze broek ga vinden is voor mij nog de vraag. Het probleem is namelijk dat ik al een jaar op zoek ben naar de perfecte wide leg trousers.

En last but not least kunnen breisels in ieders wintergarderobe echt niet missen. Hoe meer hoe beter. Ik ben nog op zoek naar een kleurrijke trui, een enorme sjaal en een lekker oversized vest is ook van harte welkom. Gelukkig heb ik een moeder die kan breien - ik zelf heb het een paar keer geprobeerd maar het lukt me echt niet - dus die zal ik binnekort weer lief aankijken voor een heerlijke sjaal.

sjaal made by mom

Deze sjaal is met heel veel liefde gemaakt door mijn moeder. Zelfs als het sneeuwt breekt met deze sjaal het zweet je nog uit.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan met mijn winter wishlist. En als ik het ene nog niet heb gekocht, zijn er al weer zes nieuwe items bij gekomen. Want als echt shopverslaafde heb je eigenlijk nooit genoeg kleding.

(Door: Yanis - Secretfashionadicted.blogspot.com)

Deel dit artikel
Back to top