Fashion

Yanis is de nieuwe bloggerista

Na vier voorbijgevlogen maanden als stagiaire bij Fashionscene ben ik nu heerlijk aan het genieten van mijn welverdiende vakantie. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jullie van mij af zijn. Ik sprong een klein gat in de lucht toen mij gevraagd werd of ik nog wil blijven bloggen. En daar zeg ik - dol op schrijven en fashion - dan natuurlijk geen nee tegen.

Yanis Moreira

C'est moi.

Aangenaam, Yanís is de naam. Een nog maar 19-jarige studente geboren en getogen in Hoorn, maar met een grote droom: modejournalist worden. En Fashionscene heeft die droom al een beetje doen uitkomen. Want tijdens mijn stage bij Fashionscene mocht ik eigenlijk alles doen wat een echte modejournaliste ook doet: schrijven over mode. Maar Fashionscene had veel meer voor mij in petto:

* Tijdens de presentatie van de nieuwe collectie van Clarks ging een wereld voor mij open. Dit merk stikt van de perfecte schoenen met platte zool - wel belangrijk aangezien ik een slechte hakkenloopster ben -. Het is dan ook niet heel gek dat ik mijn gekregen paar, ja het is echt waar ik kreeg een paar Clarks mee naar huis, regelmatig draag. En het is nog minder raar dat ik een paar weken later een nieuw paar Clarks heb aangeschaft...

Clarks1 Clarks2

* Dyanne Beekman liet samen met Scholl zien dat er ook vrouwen in Nederland zijn die niet het geld hebben om steeds een nieuw paar schoeisel aan te schaffen. Daarom organiseerden Dyanne Beekman en Scholl een schoeneninzamelingsactie. Met mijn moeder aan mijn zij, ging ik op de inzamelingsactie af. Want wie een paar schoenen inleverde, maakt kans op een nieuw paar uit de nieuwste Scholl collectie. Veel vrouwen werden blijgemaakt met torenhoge scholl hakken en ook mijn moeder was één van de gelukkige. Maar wat ik al eerder zei ik ben net als mijn moeder een slecht hakkenloopster. Dus je raadt het al... De prachtige hakken staan voor de sier in de kast.

Scholl

* Maar last but not least is natuurlijk de Fashion Week. Een droom van iedere modefanaat en dus ook van mij. En dit jaar was het zo ver. Tijdens de shows van de beginnende ontwerpers heb ik dan ook mijn ogen uitgekeken. Maar het hoogtepunt van de Fashion Week was toch wel het interview met twee beginnende ontwerpers: Winde Rienstra en Pauline van Dongen. God, wat was ik daar zenuwachtig voor.

Lichting Winde Rienstra

Mijn favoriete looks die ik heb gezien tijdens de Amsterdam International Fashion Week.

Of ik veel heb gedaan bij Fashionscene? Ik denk dat dat wel duidelijk is. Nu is het tijd om weer naar school te gaan en verder te dromen over nieuwe dingen. Wat dacht je van de Paris Fashion Week? Of een eigen walk-in closet a la Carrie Brashaw? Een ontmoeting met Marc Jacobs misschien? De tijd zal het leren.

Maar één ding is zeker; mijn fashioncrush is na een toptijd bij Fashionscene lang niet verdwenen. Dus wil jij weten hoe ik me een weg door de fashionindustrie sla? Houd dan zeker mijn Fashionscene column in de gaten.

Foto's AIFW: Peter Stigter
Door: Yanis (http://secretfashionaddicted.blogspot.com)

Deel dit artikel
Back to top