Fashion

Loes: fotoshoot

It's a wrap! De eerste fotoshoot van onze styliste Loes is een feit! Het model poseerde als een English Lady voor de camera in door Loes geshopte kleding.

Flitsen verlichten de fotostudio in hartje Amsterdam. Als ik de studio binnenkom, is collega cursist Chantal al bezig met haar fotoshoot. Bepakt en bezakt loop ik door naar de omkleedruimte en berg ik mijn koffers en tassen op. Stilletjes neem ik plaats aan de houten tafel die uikijk geeft over de set. Met veel interesse kijk ik toe. Dat het er zo professioneel aan toe gaat, had ik niet durven verwachten. Zenuwachtig voor wat komen gaat, begin ik vast met de kleine voorbereidingen voor mijn eigen shoot. Mijn moodboard wordt nog even snel aangepast en ik verdiep me voor het laatst in de door mij bedachte outfits en poses. Als de fotograaf, make-up artiest, kapster en het model in de studio zijn gearriveerd, kan mijn eerste fashionshoot beginnen.

Zodra het model in de make-up zit, neem ik de voorbereidingen door met de fotograaf. We bespreken het licht en de poses en plaatsen ongebeitste planken tegen de muur om een English country sfeertje te creëren. Ondertussen controleer ik zo nu en dan of het model volgens mijn ideeën wordt klaargemaakt voor de shoot. Nu alles in de startblokken is gezet, begeef ik me naar mijn koffers. Alles waar het vandaag om draait, kan uitgepakt worden: de kleding! Stuk voor stuk hang ik de outfits klaar aan het kledingrek naast de fotoset. De fotograaf installeert haar apparatuur en het model stapt opgemaakt en gekapt de fotoruimte binnen. Haar huid is Engels wit gemaakt en haar lippen zijn perfect rood gestift. Dolblij met het resultaat, werp ik een blik op mijn moodboad. Precies zoals ik me had ingebeeld.

Samen met Patricia Giesbers neem ik de door mij geshopte outfits door. Elke set wordt bekeken en besproken. Nu alles klaar is, kan de fotoshoot beginnen. Ik wend me tot het model en laat haar de eerste look zien. Ik vertel haar welke poses ik hierbij in gedachten heb en vraag haar of ze zichzelf kan inleven in het Engelse thema. Als alles duidelijk is, begin ik aan de styling. Elk kledingstuk trek ik persoonlijk bij het model aan. Van panty tot hoed. Met haar één meter tachtig en tien centimeter hoge hakken, is dit laatste erg lastig. Springend probeer ik de hoed op haar hoofd te zetten en haar kapsel te corrigeren.

Loes fotostudio

Enthousiast bekijk ik het resultaat van de eerste look. Het model ziet er prachtig uit. Zodra ze op de set verschijnt, krijg ik een kick. Vanaf dan gaat alles in sneltreinvaart en maak ik alles mee in een soort roes. De fotograaf begint met fotograferen en het model poseert precies zoals ik zou willen. Tussendoor ren ik van hot naar her om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik kijk mee door de camera van de fotograaf, ren naar de set om kleding recht te trekken en geef instructies. Na de eerste outfit volgen er nog drie. Elke look staat geweldig bij het model. Het is super om te zien hoe mijn papieren moodboard tot leven komt op de set van de fotoshoot. Als alle vier de outfits op camera staan, kan ik weer tot adem komen. Voorzichtig help ik het model uit haar laatste outfit. Ik verzamel alle gebruikte kleding en accessoires en pak mijn spullen weer in.

Na een lange dag, trek ik de deur van de fotostudio achter me dicht. In de auto naar huis verkeer ik nog steeds in een adrenalinerush. Dit is waar ik de studie voor volg, dit is wat ik wil. Ik vind het stylen en het modewereldje in één woord geweldig en kan niet wachten op het eindresultaat!

Liefs,
Loes van de Mosselaar

Deel dit artikel
Back to top