Fashion

Vita: De modegekte is over...

Fashionweek is over en de rust in modeland keert weer terug. Maar toch ben ik er een beetje treurig over. De spanning waarmee je achter je computer zit te wachten op nieuwe livestreams of catwalk collecties is zo leuk. Ik sluit modegekte deel drie af met mijn favoriete collecties uit Parijs: Balenciaga, Chloe, Chanel here they come! Enne, Chloé is niet voor niets mijn ultieme favoriet.

Korte koppies bij Balenciaga

Ontwerper Nicolas Ghesquière gooide het dit keer over een heel andere boeg. Zijn vorige collectie was een kleurig geheel terwijl nu het punkgehalte van de collectie afspringt. Juist die afwisseling maakt het spannend want je weet nooit wat je kunt verwachten van de Balenciaga shows. Opvallend was dat de show werd geopenend door een paar onbekende modellen met korte koppies. En we spotten alweer Nederlands talent in deze grote show, namelijk Milou van Groesen. Ze mocht de show openen en is gebombardeerd tot muze van Balenciaga. Go Milou!

B

B

Chique sixties bij Chanel

Ik weet niet waar hij zijn inspiratie vandaan haalt maar Karl Lagerfeld weet altijd een indrukwekkende show neer te zetten. Dit keer geen ijsberg of leeuw maar een prachtige tuin in de kleuren zwart-wit als decor. De modellen, de kleding en de muziek voor een perfect avant-garde plaatje en gelukkig zien we het welbekende tweedjasje voorbijkomen net als de klassieke kleuren a la Coco Chanel. Grappig is dat de typische Karl zonnebril en handschoentjes verwerkt zijn in de collectie. Karl did it again...

Chanel

Chanel

Simpele elegantie bij Chloé

Ik weet weer precies wáarom Chloé mijn Fashionweek favoriet nummer één is. De simpelheid die Hannah MacGibbon in deze collectie toont is weer verbluffend. De kleding is geïnspireerd op 'de ballerina' en dat is duidelijk terug te zien in de schoenenkeuze en waaierige tutu rokken. Ik kan van geen één ontwerp zeggen dat ik het niet aan zou doen want het liefst wil ik elk kledingstuk in mijn kast hebben hangen! Als ik ooit een keer aanwezig mag zijn bij een show dan zou ik zeker kiezen voor Chloé. Ik kan nu al niet wachten op het volgende showseizoen. Chloé c’est magnifique!

Chloe

CHloe

Chloe

Verborgen kleuren bij Celine

Ook Celine staat bekend om de simpele en rustige creaties. Daarom was het verassend dat Phoebe Philo dit keer voor opvallende kleuren koos. We zien stiekem felle kleuren verwerkt door de vrouwelijke pakjes; oranje t-shirt boorden en broeken met regenboog strepen aan de zijkant. Erg vernieuwend en creatief en daarom blijft Celine in mijn top drie staan.

Celine

Celine

Ik heb klaar met de Fashionweek updates dus het is tijd om mijn hersens te kraken voor een nieuw onderwerp. See you next week?

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top