Fashion

Vita: Mad Men Mania(k)

De goede oude tijden herleven. De jazz schoenen mogen worden afgestoft, knielange jurken kunnen weer en ook de haren mogen weer in tuttige knotjes en haarbanden. Het programma ‘Mad Men’ dient niet alleen als inspiratiebron voor veel grote ontwerpers, ook mij hebben ze te pakken. Kom maar op met alle die leuke strikjes, keurige jurkjes en elegante schoenen!

Mad Men

We zien al een tijdje dat oude oma jurken, brillen en tassen weer een nieuw leven wordt ingeblazen. Twee jaar geleden kon je niet zonder de XXL oversized bril en ook de Rayban wayfarer werd in een nieuw jasje gestoken. In 2010 verlangen we weer terug naar vroeger. En qua kleding ben je bij mij op het goede adres! In mijn kast vind je vooral taille jurkjes, blazers met schoudervulling, kanten blouses, kniesokken en mijn nieuwste aanwinst zijn de herenschoenen ook wel bekend als jazz schoenen.

Blazer

Jurk

jazz

Om de ultieme ‘Mad Men look’ te creëren heb je nodig::

- jurk met taille (felrood of felblauw heeft de voorkeur)

- kettingen (het liefst goud)

- broches (voor de finishing touch)

- panty (met of zonder print)

- haarversiersels (keuze uit haarbanden, clipjes en barets)

- simpele hakken of elegante platte schoenen

Het recept voor een echte 'Mad Men Women.' Uitproberen kan altijd toch?

Mad Men1

Mad Men2

In de huidige collecties zien we veel ‘Mad Men’ invloeden. Zara paspoppen hebben kanten enkelsokjes in hun schoenen en ook de oude ‘dokterstas’ is in het bezit van een 2010 lakje en ziet eruit als herboren. De gebreide kniesokken zijn sinds vorig jaar ook niet meer weg te denken uit ons modebeeld . Voor de panty liefhebbers is het natuurlijk een perfecte winter oplossing, toch een panty aan maar wel lekkere warme knieën.

In de winkels valt mijn oog altijd op hetzelfde ‘soort’ jurkje. Hoog aangesloten jurkje zonder mouwen met een taille riem en a-lijn model van onder. Een paar dagen terug in de H&M online shop (waar ik meestal NOOIT iets leuks vind) vond ik dit keer wel iets potentieels. Een jurkje met een hoog 'Mad Men' gehalte. Ook de Mango hangt nu vol met klassieke jurkjes. Strikjes, taille, a-lijn en Vita, that’s a match!

H&M

Mango

Ik kon mijn kledingstijl nooit goed omschrijven. Ik zei altijd dat ik een ‘klassieke’ kledingstijl had. Keurige jurkjes, panty’s, hooggesloten blouses, zwarte chique broeken en simpel ogende tassen...tja dat is het dan? Nu is er eindelijk een woord dat mijn complete kledingkast beschrijft: Mad Men. En diegene die alsnog niet weten wat ik bedoel, raad ik aan om even een aflevering van de serie te bekijken.

Mad Men3

Wat vind jij van de Mad Men trend? Ook zo jouw ding of blijf je toch maar trouw aan je eigen kledingkast?

Love,

Vita

Deel dit artikel
Back to top